DAİŞ çeteleri 4 kadın ve 9 çocuğu vahşice infaz etti

DAİŞ çetelerinin Irak'ın Anbar vilayetine bağlı Felluce kentinde şehir dışına kaçmak isterken yakalanan 4 kadın ve 9 çocuğu yakarak infaz ettiği kaydedildi.

DAİŞ çeteleri 4 kadın ve 9 çocuğu vahşice infaz etti
 Irak basınının verdiği haberlere göre, Anbar il meclisi başkanı Şeyh Hemid Hays, güvenilir kaynaklardan aldıkları bilgilere göre DAİŞ çetelerinin izinsiz olarak şehir dışına çıkmaya çalışan 4 kadın ve 9 çocuğu Felluce kentinde yakarak infaz ettiğini belirtti.

Şeyh Hemid, DAİŞ çetelerinin bu vahşi infazının nedeninin ise, infaz edilen 4 kadın ve 9 çocuğun şehir dışına çıkmak için kişi başı verilmesi gereken 800 dolarlık vergiyi vermeden gizlice kaçmaya çalışmaları olduğunu açıkladı.

Anbar il meclisi başkanı Şeyh Hemid Hays, açıklamasının sonunda “Irak ordusu ve Heşd El Şebi güçlerinin Felluce kentini kuşatmaya alması ardından, kentteki örgüt militanlarına giden destekler engellendi. Bunun üzerine çetelerin kentte yaşayan halk üzerindeki baskıları arttı. Bu nedenle kent dışına çıkmak isteyen yurttaşlardan yüklü miktarlarda para alıyorlar.” dedi. 

Irak basınında yer alan haberde DAİŞ çeteleri tarafından infaz edildiği belirtilen 4 kadın ve 9 çocuğun hangi tarihte infaz edildiğine ilişkin olarak ise herhangi bir bilgi yer almadı.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2015, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER