Dr. Kerim: Talabani'nin sağlık durumu iyi

Irak Cumhurbaşkanı ve YNK lideri Celal Talabani'yi tedavi edildiği Almanya'daki hastanede ilk gören doktorlardan olan Necmedin Kerim, Talabani'nin durumunun çok iyi olduğunu ve daha iyiye gittiğini söyledi.

Dr. Kerim: Talabani'nin sağlık durumu iyi

30 Nisan'da yapılacak Irak genel seçimlerine YNK'nin Kerkük'teki liste başında yer alan Dr. Necmedin Kerim, El Şarkiye televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin sağlık durumunun "çok iyi" olduğunu ve "daha da iyiye" gittiğini söyledi.

Kerim, Talabani'nin sağlık durumuna ilişkin sürekli bilgi aldıklarını ifade ederken, Talabani ile ilgilenen doktorların, YNK liderinin sağlık durumunun geçen her gün iyiye gittiğini söylediklerini aktardı.  Kerim, Talabani'nin Irak'ın şu anki durumundan ve Kerkük sorunundan da haberdar olduğunu söyledi.

3 Nisan Talabani’nin yeni fotoğrafları Kurdsat ve YNK basın bürosu PUKmedia tarafından yayınlanmıştı. Fotoğraflarda Talabani, kahve içerken ve etrafındaki insanlarla sohbet ederken görülüyordu. Rudaw’a konuşan Irak Cumhurbaşkanı’nın danışmanı Dr. Latif Reşid, bu fotoğrafların 21 Mart Newroz günü çekildiğini söyleyerek, “O gün Mam Celal Newroz bayramımızı kutladı” demişti.

Talabani, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Aralık 2012'den bu yana Almanya'nın başkenti Berlin'de bir hastanede tedavi görüyor. / ANF

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2014, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER