Dünya liderlerinden Londra mesajları

Londra saldırılarının ardından dünya liderleri taziye mesajları gönderdi. Trump, seyahat kısıtlamasını savundu.

Dünya liderlerinden Londra mesajları
 Londra’da dün gerçekleşen terör saldırısının ardından dünya liderleri kınama mesajları gönderdi. İki vatandaşının saldırıda yaralandığı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron İngiltere’nin her zamankinden daha fazla yanında olduğunu açıkladı.

Avustralya başbakanı Malcolm Turnbull dayanışma duygusunun İngilizlerle birlikte olduğunu söyledi. ABD başkanı Donald Trump, ise attığı bir tweette “Akıllı, sert ve uyanık olmalıyız. Haklarımızı bize geri vermesi için mahkemelere ihtiyacımız var. Seyahat kısıtları uygulamasına da daha daha üst seviye bir güvenlik için ihtiyacımız var” mesajını yazdı.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, son gelişmelerini dehşet içinde izlediğini belirterek dualar ve düşüncelerinin kurbanlar ve aileleriyle olduğunu söyleyerek “Lütfen güven içinde uyuyun” dedi.

Almanya aşbakanı Angela Merkel Sınırlarımız boyunca dehşet ve yas içinde ama kararlılıkla birlik olduk mesajını verdi. “Londra’dan berbat haberler geldi” diyen Kanada başbakanı Justin Trudeau   durumu izlemeye devam ettiklerini belirtti. Yeni Zelanda başbakanı Bill English ise terörün çok fazla insanın canını aldığı vurgusunu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2017, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER