El Cezire resti gördü

Katar tarafından 'başka ülkelerin içişlerine karışmak için kullanıldığı' iddia edilen El Cezire eleştirileri reddetti. Kanal yönetimi, ülkeye dayatılan ablukaya rağmen yayın politikalarını değiştirmeyeceklerini açıkladı.

El Cezire resti gördü
Katar’ın komşularıyla yaşadığı krizin sebeplerinden biri olarak gösterilen devlet destekli El Cezire kanalı ‘yayın politikası değiştirme çağrılarına’ meydan okudu. Kanal yönetimi, muhabirleri aracılığıyla Arap ülkelerinin içişlerine karıştıkları suçlamasını reddederek yayın politikasını değiştirmeyeceklerini açıkladı.


El Cezire Medya Network’ün Genel Müdürü Mostefa Souag Reuters ajansıyla söyleşisinde, “El Cezire’nin başka ülkelerin içişlerine karıştığına dair tüm söylenenler saçmalık. Kimsenin işine karışmıyoruz, sadece haber yapıyoruz” dedi.

Souag, “Bazı hükümetlere muhalefet eden konukları yayına almamız ülkelere karıştığımız anlamına gelir mi? Hayır. El Cezire’nin editoryal politikası bu olayda ne olursa olsun aynen devam edecek” diye konuştu.

Dünyanın üçüncü büyük doğalgaz rezervlerine sahip olan Katar’ın ekonomik gücünü siyasi nüfuza dönüştürme çabasının parçası olarak görülen El Cezire kanalı 1996’da kuruldu. Adını, ‘Arap Baharı’ adı verilen süreçte ve özellikle de Mısır’da Müslüman Kardeşler iktidarıyla sonlanan isyan sırasında duyurdu. El Cezire uzun süredir Mısır, Suriye ve Libya’ya ilişkin yayın ve haberleriyle tepki çekiyor. 

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2017, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER