İran’dan Trump’a: Açıklaman iğrenç

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Donald Trump’ın 'Terörü destekleyenler, onun kurbanları olacaktır' açıklamasını 'iğrenç' olarak niteledi.

İran’dan Trump’a: Açıklaman iğrenç
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ülkedeki IŞİD saldırılarının ardından taziyelerini ileten ancak açıklamasında “Terörizmi destekleyen ülkelerin, destekledikleri kötülüğün kurbanları olma riskini taşıdığını vurguluyoruz” diyen ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamasına tepki gösterdi. Zarif, Beyaz Saray’ın açıklamasını ‘iğrenç’ olarak niteledi.


Zarif, Twitter’dan yaptığı açıklamada “İranlılar ABD’nin arka çıktığı müşterilerin terörüne karşı koyarken iğrenç Beyaz Saray açıklaması ve senato yaptırımları… İranlılar ABD’nin bu dostluk iddialarını reddediyor” ifadelerini kullandı. Trump’ın sözleri sosyal medyada İran vatandaşlarından da tepki aldı. İranlı iş analisti Ali Ghezelbash attığı Tweet’te, “İranlılar sizin için 11 Eylül saldırılarından sonra mum yaktı. Siz onları yere düşmüşken bir de tekmeliyorsunuz. Çok şık” dedi. 

‘SALDIRGANLAR İRAN ASILLI IŞİD MİLİTANI’

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Rıza Seyfullahi, İran meclisi ve Humeyni’nin türbesine düzenlenen saldırıların faillerinin İran asıllı olduğunu söyledi. İran devlet televizyonuna konuşan Seyfullahi, saldırganların, İran’ın farklı kesimlerinden IŞİD’e katılanlar olduğunu kaydederek, İran’ın, IŞİD’le mücadelede verdiği destekten dolayı hedef alındığını savundu. Seyfullahi, şu ana kadar 58 saldırının İran güvenlik güçleri tarafından önlendiği bilgisini paylaştı.

ÖLÜ SAYISI 17’YE YÜKSELDİ

Bu arada saldırılarda ölenlerin sayısının 17’ye yükseldiği, 13 kurbanın ise kimliklerinin belirlendiği açıklandı. 

İran Güvenlik Bakanlığı ise, Tahran’daki saldırılarla bağlantılı olarak gözaltına alınan şüphelilerden 5’inin daha önce Rakka ve Musul’da terörist faaliyetlere katıldığını aktardı. 

IRNA’nın aktardığına göre İran, Tahran saldırganlarının IŞİD’in İranlı üyeleri olduğunu açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2017, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER