Ensarioğlu: Kürdistan halkının kararına saygı duyulmalı

AKP Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu, Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin bağımsızlık referandumu kararını 'Saygı gösterilmeli' diyerek değerlendirdi.

Ensarioğlu: Kürdistan halkının kararına saygı duyulmalı
AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Irak Bölgesel Kürt yönetiminin 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu kararı almasını değerlendirirken bağımsızlık kararının halk tarafından verileceğini belirtti ve "Herkese düşen buna saygı göstermektir" dedi.


AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, K24 televizyonuna Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin bağımsızlık referandum kararını değerlendirdi.

Erbil ile Bağdat arasında yaşanan sorunların sonucu olarak bağımsızlık hakkının ortaya çıktığını ifade eden Ensarioğlu "Kürdistan’da yaşayan halk buna karar verir. Herkese de düşen buna saygı göstermektir. Irak Kürdistan bölgesinin bağımsızlığı Türkiye ile ilişkilere zarar vermeyecektir. Çünkü Kürdistan bölgesinin Türkiye ile iyi ilişkileri var. Türkiye’ye yönelik bir tehdit ve tehlike oluşmadığı müddetçe de Türkiye’nin farklı düşünmemesi gerekir. Bu dostane ilişkilerin daha da geliştirilerek devam etmesi gerekir. Ortadoğu’da yaşadığımız bu süreçte gördük ki Türkiye’nin Ortadoğu’da en samimi müttefiki Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’dir" dedi. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2017, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER