Esad'dan üçlü görüşme açıklaması: Somut sonuçlar için Rusya'yla koordine etmeliyiz

Suriye Devlet Başkanı Esad, Rusya ve Türkiye ile yaptıkları görüşmelerin somut sonuçlar vermesi için, Rusya ve Suriye arasında önceden koordine edilmesi gerektiğini belirtti.

Esad'dan üçlü görüşme açıklaması: Somut sonuçlar için Rusya'yla koordine etmeliyiz

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya, Türkiye ve Suriye temsilcileri arasındaki görüşmelerin somut sonuçlar vermesi için "bunların önceden özenle hazırlanması ve Moskova ile Şam arasında koordine edilmesi gerektiğini" söyledi.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev'le başkent Şam'da bir araya gelen Beşar Esad, istihbarat şeflerini ve savunma bakanlarını bir araya getiren, dışişleri bakanları ve devlet başkanları düzeyinde devam etmesi planlanan üçlü görüşmeler hakkında konuştu.

Esad, "Bu tür görüşmeler, verimli olması ve Şam'ın beklediği somut hedeflere ulaşılması için Rusya ve Suriye arasında önceden koordine edilerek ve planlanarak hazırlanmalı" dedi.

Suriye Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Esad'ın "Şam'ın beklediği somut sonuçlar arasında Suriye topraklarındaki işgalin sona ermesi ve teröre desteğin kesilmesi olduğunu söylediği" aktarıldı.

Lavrentyev de Moskova'nın üçlü görüşmeleri değerli bulduğunu, bu görüşmelerin sürmesinin ve dışişleri bakanları düzeyinde temasların kurulmasının önem arz ettiğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER