Fransa ve Hindistan'da sokağa çıkma yasağı uzatıldı

Fransa ve Hindistan, korona virüsü salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarını uzattı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız halkına "Sizden istediğim şeyin farkındayım" diye seslenip, kısıtlamaların bir ay daha süreceğini söyledi. Macron, hastanelerdeki durum nedeniyle kısıtlamaları kaldırmak için erken olduğunu vurguladı.

Fransa ve Hindistan'da sokağa çıkma yasağı uzatıldı
İspanya ve İtalya’da korona virüsü nedeniyle alınan sıkı tedbirler bu hafta kısmen hafifletilirken, salgının vurduğu bir diğer Avrupa ülkesi olan Fransa’da sokağa çıkma yasağı bir ay daha uzatıldı. 1.3 milyarlık nüfusu bulunan Hindistan da sokak yasağını 3 Mayıs’a kadar uzattı.


Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün gece yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, ölü sayısının 15 bine yaklaştığı ülkede perşembe günü kaldırılması planlanan sokağa çıkma kısıtlamalarının 11 Mayıs’a kadar uzatıldığını açıkladı. Macron, “Sizden istediğim şeyin farkındayım. Ne zaman normal hayata dönebileceğiz? Bunun cevabını sizlere verebilmeyi çok isterdim. Açıkçası, bunu cevabını bilmediğimizi söylemem gerekir” dedi.

Macron, korona virüsüyle mücadele kapsamında ‘aşama kaydedildiğini ancak henüz kazanılmadığını’ dile getirdi. Macron, hastanelerdeki durum nedeniyle kısıtlamaları kaldırmak için henüz erken olduğunu söyledi.

17 Mart’tan bu yana sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı Fransa’da 67 milyon insan sağlık hizmetlerine erişim dışında yalnızca işe gitmek, yiyecek alışverişi ve egzersiz yapmak için dışarıya çıkıyor.

HİNDİSTAN’DA 1.3 MİLYAR İNSAN HALA KARANTİNADA

Hindistan’da ise 1.3 milyar kişiyi etkileyen kısıtlamalar 3 Mayıs’a kadar uzatıldı. Vaka sayısının 100 bini geçtiği ülkede Başbakan Narendra Modi, virüsün ülkede başka bölgelere yayılmasını engellemeye çalıştıklarını dile getirdi.

Modi, korona virüsü salgınından daha az etkilenen bölgelerde ise önümüzdeki hafta kısıtların hafifletileceğini söyledi. Modi, “Her vatandaştan virüsü başka bölgeleri yayılmasını engellemeye çalışmalarını istiyorum” dedi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2020, 20:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER