Guatemala’da yurt yangını: 22 kız çocuğu yaşamını yitirdi

Guatemala’da devlete ait çocuk bakım yurdunda çıkan yangında 22 kız çocuğu yaşamını yitirdi. Polis, yangının kundaklamayla gerçekleştiğini belirtti.

Guatemala’da yurt yangını: 22 kız çocuğu yaşamını yitirdi
Orta Amerika ülkelerinden Guatemala’da devlete ait çocuk bakım yurdunda çıkan yangında 22 kız çocuğu yaşamını yitirdi. Yangında çeşitli yerlerinde yanıklar meydana gelen 40 çocuk hastaneye kaldırıldı. Ülkede üç günlük yas ilan edildi.


Polis, salıyı çarşambaya bağlayan gece çıkan yangının kundaklama sonucu yaşandığını açıkladı. Yangını haber alan kız çocuklarının yakınları başkent Guatemala’nın 25 km güneybatısında yer alan San Jose Pinula bölgesindeki yurt önünde toplandı.

Guatemala Emniyet Müdürü Nery Ramos, yangının salı gecesi yurtta yaşanan isyan ve kaçış girişiminden sonra yetkililer tarafından tecrit edilen bir grup genç kadının yatakları ateşe vermesi sonucu yaşandığını açıkladı.

Başsavcı Anabella Morfin, basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Yaşananlar son derece ciddi ve daha da önemlisi bunun önlenebilir bir şey olması, bu asla yaşanmamalıydı diye konuştu.

Yangının çıktığı yurt, daha önce aşırı kalabalık olması, çocukların kaçması ve istismar edildikleri iddialarıyla eleştirilerin hedefindeydi. Yerel medyadaki haberlere göre 400 kişi kapasiteli yetimhanede 500 çocuk kalmaktaydı.

18 yaşın altındaki çocukların kaldığı yurtta çocukların, çete ve organize suç örgütlerince de sıklıkla hedef alındığı belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2017, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER