Güney Kore: İyileşenler yeniden enfekte olmadı, PCR testi yanılttı

Güney Kore'de korona virüsünü atlattıktan sonra testleri pozitif çıkan kişilerin 'yeniden enfekte olmadığı' açıklandı. Yetkililer, PCR testlerinin vücüttaki virüs kalıntılarını görüp pozitif sonuç verdiğini açıkladı.

Güney Kore: İyileşenler yeniden enfekte olmadı, PCR testi yanılttı
Korona virüsü hakkında en çok merak edilen sorulardan biri, virüse yakalanıp iyileşenlerin yeniden enfekte olup olmayacağı. Bu sorunun yanıtı aşı için kilit bir önem taşırken, Güney Kore’den iyi bir haber geldi. Güney Koreli yetkililer, geçtiğimiz günlerde iyileştikten sonra testleri pozitif çıkan kişilerin ‘yeniden enfekte olmadığını’ açıkladı.


Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden (KCDC) yapılan açıklamada, bu kişilerde virüsün yeniden aktive olmadığı, PCR testlerindeki teknik sorunlar nedeniyle ‘yalancı pozitif’ çıktıkları belirtildi. Komite, 260’ı aşkın kişinin testlerinin tam iyileşmeye rağmen haftalar sonra pozitif çıkmasını, virüsün vücutta bulunan bulaşıcı olmayan kalıntılarının PCR testlerinde tespit edilmesine bağladı. Komite’nin Başkanı Oh Myoung-don, “Testler ölü virüsün ribonükleik asidini tespit etti” dedi.

Güney Koreli doktor, PCR testlerinin tespit ettiği virüs kalıntılarının ‘canlı mı yoksa ölü mü’ olduğunu belirleyemediğini virüsün genetik bir parçasını gördüğü zaman doğrudan pozitif sonucu çıkardığını söyledi. Oh, PCR testlerinin iyileşen hastalarda bir ila iki ay boyunca pozitif çıkabileceğini belirtti.

Komite üyelerinin nihai değerlendirmesinde de, iyileştikten sonra pozitif çıkan kişilerin yeniden enfekte olduğu veya vücutlarındaki virüs kalıntılarının yeniden aktive olduğu gibi bir sonuca varılamayacağı vurgulandı.

Güney Kore’de geçtiğimiz pazar günü itibarıyla, Covid-19 hastalığını atlattıktan sonra hiçbir semptom göstermeyen 263 kişinin testlerinin pozitif çıktığı açıklanmıştı.  

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2020, 20:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER