'Hava saldırılarında 15 binden fazla IŞİD'li öldü'

ABD öncülüğündeki kurulan koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye’de düzenlediği hava saldırılarında 15 binden fazla IŞİD üyesinin öldüğü bildirildi.

'Hava saldırılarında 15 binden fazla IŞİD'li öldü'

ABD merkezli Airwars sivil toplum kuruluşunun raporuna göre, Irak ve Suriye’de ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarında son bir yıl içinde 15 binden fazla IŞİD üyesi ölürken, en az 459 sivil de hayatını kaybetti.

BBC Türkçe’nin Time dergisinden aktardıklarına göre Airwars isimli kuruluş, IŞİD’in gazetecileri ve aktivistleri kaçırması ve öldürmesi nedeniyle örgütün denetimindeki bölgelerde kayıplara ilişkin verileri teyit etmenin zor olduğunu belirtti.

Ancak başka kuruluşlar da hava saldırılarıyla ilgili olarak benzer raporlar yayımladılar.

Amerikan ordusu şimdiye kadar saldırılarda sadece iki sivilin ölümünü kabul etti. Ancak sivil ölümleriyle ilgili altı ayrı soruşturma yürütülüyor.

5 bin 800 hava saldırısı

ABD, Irak’taki hava saldırılarına 8 Ağustos, Suriye’deki operasyonlarına da 23 Eylül’de başlamıştı. Daha sonra diğer ülkeler de koalisyona katıldı. Koalisyon güçleri şimdiye kadar iki ülkede 5800’den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi.

Irak’ta ABD’yle birlikte Ürdün, Fransa, İngiltere, Belçika, Hollanda, Avustralya, Danimarka ve Kanada uçakları da saldırı düzenliyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2015, 22:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER