Irak Seçim Komisyonu istifa etti

Irak’ta seçimlere bir ay kalırken, Seçim Komisyonu üyelerinin tümü işlerine adli ve siyasi müdahaleleri protesto etmek için istifa etti.

Irak Seçim Komisyonu istifa etti

Iraklı yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre komisyonun dokuz üyesi, başta yargının 30 Nisan seçimlerine katılacak adaylara yönelik yasaklama kararları olmak üzere adli ve siyasi müdahaleleri protesto etmek amacıyla istifalarını sundu.

AFP’ye konuşan komisyonun bir üyesi, “Müdahaleler nedeniyle istifalarımızı verdik” dedi.  Komisyon üye, toplu istifaların Parlamento’ya sunulduğunu bildirdi.

Diplomatik bir kaynak, bu istifa kararının  siyasi ve adli müdahalelerden kaynaklı olduğunu belirtti. Adı belirtilmeyen kaynak, komisyon tarafından hiçbiri elenmeyen bir çok adayın yargıçlar komitesi tarafından reddedilmesine tepki gösterildiğini söyledi.

Komisyonun bir başka üyesi, “uygulanamaz” kararlar alan Parlamento’nun müdahaleleri nedeniyle istifaların gerçekleştiğini söylerken, bu kararların neler olduğu konusunda bilgi vermedi. Diplomatik kaynaklar, istifanın Parlamento tarafından kabul edileceğini söylüyor.

Iraklılar, 30 Nisan seçimlerin gergin ve çatışmaların son yılların en üst düzeyine çıktığı bir dönemde giriyor.  2014 yılının başından bu yana 2 binin üzerinde insan şiddet olaylarından dolayı hayatını kaybetti. / anf

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER