Besê Hozat: 30 Mart özerkliğin referandumudur

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, 3O Mart yerel seçimleri öncesi Dersim halkına seslendi:

Besê Hozat: 30 Mart özerkliğin referandumudur
Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, yerel seçimlere ilişkin Dersim halkına seslenerek, “Kılıçdaroğlu Ankara gezisinde bozkurt işareti yaparak, ihanetini deşifre etti. Dersim’i kullanarak taktığı maskeyi Ankara’da düşürdü” dedi. CHP ile MHP arasında fark olmadığını belirten Hozat, CHP’nin, Amerika ve Gülen teşkilatıyla ittifak yaptığını söyledi. Hozat, Dersim halkının bilinçli, soylu ve onurlu bir halk olduğuna değinerek, bunun en etkili cevabını 30 Mart seçimlerinde vereceklerine inandığını ifade etti. Dersim’de her karış toprağın direnişi haykırdığını ve Dersim gerçekliğinin Seyit Rıza, Sakine Cansız, Mazlum Doğan ve Beritan gerçekliği olduğunu söyleyen Hozat, Dersim halkının bu kültürü yaşatıp buna dayalı sistemini ve öz yönetimini kurmanın kararını verecektir dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, 3O Mart yerel seçimleri öncesi Dersim halkına seslendi:

ÖNDERLİĞİMİZİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN REFERANDUMUDUR

30 Mart yerel yönetimler seçimi Kürtler açısından Demokratik Özerkliğin, Önderliğimizin özgürlüğünün referandumudur. Newroz’a da bu bilinçle katılım gerçekleşti. Özelde Dersim halkı olmak üzere tüm halkımızın Newroz bayramını da bu vesileyle kutluyorum. Halkımız özgürlük ve Demokrasi talebini Newroz’a güçlü katılımla ortaya koydu. Aslında demokratik özerklik referandumu bu yılın Newroz’u oldu. İnanıyorum ki bu iradeyi en güçlü şekilde seçimlere de yansıtacaktır. Bunun somutlaşması da 30 Mart yerel seçimleri olacaktır. Halkımız öz yönetim sistemini bu biçimde onaylayacak ve bunu pratikleştirecektir. Seçim sonrası da bunun uygulanması sağlanacaktır.

YÜZYILLAR BOYUNCA DERSİM ÖZERK YÖNETİMLE YÖNETİLDİ

Kürt halkı içerisinde öz yönetimi en fazla hak eden kesimlerden biri de Dersim halkıdır. Yüzyıllar boyunca Dersim özerk yönetimle yönetildi. Dersim katliamı, Dersim’deki özerk yapıya dönük yapılan bir müdahaleydi. Özerk statüyü ortadan kaldırmanın müdahalesi, soykırımıydı.

TOPRAK DİRENİŞİ HAYKIRIYOR

Buna karşı Dersim en onurlu, en soylu direnişi ortay koydu. Başkaldırıyı geliştirdi. Dersim’in her karış toprağına direnen insanların kanı damlamıştır. Dersim’de her uçurumdan yüzlerce kadın atılmış, yüzlercesi de düşmanın eline geçmemek için kendisi atlamıştır. Dersim’de akan her nehir binlerce ceset taşımıştır. Dersim’in her karış toprağının altından onuru, özgürlüğü, komünal ve demokratik değerleri için mücadele eden, direnen, bedel veren insanların kemikleri çıkıyor. Dersim’de her karış toprak direnişi haykırıyor, direnişi fışkırıyor. Dersim direniş, onur özgürlük gerçekliğidir. Dersim gerçekliği Seyit Rıza, Sakine Cansız, Mazlum Doğan ve Beritan gerçekliğidir.

DERSİM BİR KADIN KENTİDİR

Dersim bu seçimlerle birlikte direniş tarihine, direniş kültürüne sahip çıkacak ve bu kültürü koruyacaktır. Eşbaşkanlık sistemi de bu hakikati en güzel biçimde ifade eden, yaşamsallaştıran demokratik bir modeldir. Dersim bir kadın kentidir. Kadın coğrafyası, kadın ülkesidir. Dersim halkı bu kültürü yaşatıp buna dayalı sistem kurmanın, öz yönetimin kararını verecektir. Oyunu da demokrasiden, özgürlükten yana kullanacaktır. Onurlu tarihini, kültürünü temsil eden, mücadelesini veren, siyasetini yürüten BDP’ye verecektir.

KATLİAMI GERÇEKLEŞTİREN CHP’DİR

Dersim’i belleksizleştirmek için, Dersim’in özgürlük, demokratik, komünal değerlerine karşı Türk devleti ve bu devlet siyasetini yürüten partiler yıllarca mücadele verdiler. Dersim’i özünden uzaklaştırmak ve hakikatine ihanet eder noktaya getirmek için Dersim’e yoğun saldırılar gerçekleştirip, bunun siyasetini yaptılar. Bu partilerin başında CHP geliyor. CHP zihniyeti sömürgeci Türk devlet zihniyetidir. Bu devleti kuran, devlete karakter kazandıran, devletin siyasetini belirleyen bir gerçeği ifade ediyor. Dersim katliamını gerçekleştiren de CHP’dir

CHP ÖZEL SAVAŞ PARTİSİDİR

CHP soykırımcı zihniyeti, siyaseti Türkiye’de bir gelenek olarak sürdüren ve bütün partileri de Türkiye siyasetini de soykırımcı kültür içerisinde yoğuran bir partidir. CHP’nin Dersim üzerinde yıllarca özel siyasetleri, çalışmaları oldu. CHP Amerika destekli olup, devletin tüm yapıları ve özel güçleri tarafından sürekli beslenen, güçlendirilen bir parti oldu. CHP özel savaş partisidir. Dersim’deki rolü de özel savaş rolüdür. Tüm Alevi kesimlerini sisteme entegre etmenin, yozlaştırmanın siyasetini yürüttü. Kirmancları devlete entegre etmenin, Dersim halkını asimile etmenin siyasetini yürüttü. Devletin bu partiye verdiği misyon buydu. Özel savaş partisi olmanın gerçeği de budur.

GERÇEĞİNİ GİZLEYEMEZ

Kısmi bazı noktalarda başarılı da oldu. Ama Dersim halkının, onurlu, soylu direniş tarihine sahip çıkması, tüm Alevilerin komünal değerlerine sahip çıkması bu değerleri koruması ve bu değerler için mücadele etmesi CHP ve diğer soykırımcı partilerin siyasetini boşa çıkardı, maskelerini düşürdü. Kılıçdaroğlu her ne kadar Dersim’de bir kesimi çevresinde toplayıp Dersim kelimesini kullanarak siyaset yapsa da CHP’nin gerçeğini gizleyemez.

KILIÇDAROĞLU DERSİM DİYEREK İHANETİNİ GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

Devletin soykırımcı zihniyetini yürüten, en etkili biçimde uygulayan Kılıçdaroğlu’dur. Bu ikiyüzlü, özel savaş siyasetini gizlemek için Aleviliği, Zazacılığı ve Dersimciliği kullanan Kılıçdaroğlu ve çevresindeki kesimler bu kelimeleri de kirletiyorlar. Bu kelimeleri kullanarak Dersim’e de küfür ediyorlar. Böylelikle ihanetlerini gizlemeye çalışıyorlar.   Kılıçdaroğlu Dersim diyerek ihanetini gizlemeye çalışıyor.

DERSİM’DE TAKTIĞI MASKEYİ ANKARA’DA DÜŞÜRDÜ

Kılıçdaroğlu da, CHP de deşifre olmuşlardır. Artık rezil siyasetlerini gizleyemiyorlar. Kılıçdaroğlu, Ankara gezisinde bozkurt işareti yaparak, ihanetini deşifre etti. Dersim’i kullanarak taktığı maskeyi Ankara’da düşürdü. Yaptığı Bozkurt işareti ile ne kadar faşist, milliyetçi, özüne ihanet içinde olduğunu bir kez daha çarpıcı bir biçimde ortaya koydu. Dersim’de taktığı maskeyi Ankara’da düşürdü. Kılıçdaroğlu budur işte. Kılıçdaroğlu’nun Devlet Bahçeli’den hiçbir farkı yoktur. CHP’nin de MHP’den hiçbir farkı yoktur. Kaldı ki bugün MHP’li kesimleri de aday gösteriyor. Amerika ile ittifak yapıyor.

CHP GÜLEN ÖRGÜTÜDÜR

CHP, Kürtlere karşı en büyük kültürel soykırımı yapan, topyekûn savaş konsepti geliştiren Fethullah Gülen örgütüyle birleşti. Seçimler sürecinde CHP, Gülen teşkilatıyla birlikte hareket ediyor. CHP, Gülen örgütüdür. CHP Amerika’nın halklara karşı geliştirdiği kapitalist soykırım siyasetidir. CHP sömürgeci, soykırımcı devlet siyasetidir. Yıllardır Alevilere, Kurmanclara ve tüm Türkiye halkına karşı bunu yapıyorlar. Soykırım siyasetini hep farklı bir maskeyle geliştirmeye çalışıyorlar. Bunun başını da CHP çekiyor.

DERSİM HALKI BİLİNÇLİ, SOYLU, ONURLUDUR

Fakat Dersim halkı bunun bilincindedir. Dersim halkı, bilinçli, soylu, onurludur. Demokratik, direnişçi değerlerine sahip çıkan, Sakinelerin, Mazlumların, Beritanların çizgisine sahip çıkan bunu en güçlü biçimde yaşatan bir halktır. İnanıyorum ki 30 Mart seçimlerinde bunun cevabını en etkili biçimde vereceklerdir. Bu duruşuyla Kılıçdaroğlu’nun da CHP’nin de maskesini bir kez daha düşürecektir. Demokratik öz sistemini bu seçimle kuracaktır. Kendisini özgür, eşit, adil bir şekilde yönetecektir.

Dersim için bu seçimler yeni bir sayfa açıyor, yeni bir dönem başlatıyor. Bu seçimler Dersim için özgürlük, demokrasi seçimleri oluyor. Öz değerlerini koruma, yaşatma ve kalıcılaştırma seçimleri oluyor. Bu temelde Dersim halkının tarihsel değerlerine bu seçimlerde güçlü bir şekilde sahip çıkacaklarına inanıyorum. Tüm halkımızı özelde de Dersim halkımızı selamlıyorum. / anf

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER