Irak'ta en az 17 kişi daha öldü

Irak'ta bugün yaşanan şiddet olaylarında en az 17 kişi hayatını kaybetti. Saldırılardan ikisi Bağdat'taki büyük Şii mahallesi Sadr City'yi hedef aldı.

Irak'ta en az 17 kişi daha öldü

Başkentin kuzeyindeki Sadr City'de bir pazaryerinde bomba yerleştirilmiş motosikletin patlaması sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, en az 35 kişi de yaralandı. Aynı mahallede bomba yüklü araçla düzenlenen ikinci saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Ülkenin kuzeyinde El Şarkat'ta El Kaide karşıtı milis gücü olan Sahwa devriyesine yönelik bombalı saldırıda iki milis öldü.

Kerkük'te silahlı kişilerle yaşanan çatışmada 3 asker öldü.

Irak'ta yeniden tırmanışa geçen şiddet olayları, mezhep çatışmalarının yaşandığı 2008 yılındaki düzeye ulaştı. Yeni şiddet dalgası özellikle Şii Başbakan Nuri El Maliki'nin politikalarına Sünnilerin tepkileri ve Suriye'deki iç savaştan besleniyor.

Şubat ayının başından bu yana en az 690 kişi hayatını kaybederken, yılın başından beri bu sayı 1650'yi geçti.  Irak İçişleri Bakanlığı, Şubat ayının başında yaptığı açıklamada ülkedeki şiddet olayları sebebiyle Ocak ayında 1.013 kişinin öldüğünü, 1.800 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER