İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani: İran en zorlu yılını yaşıyor

ABD'nin yeni ekonomik yaptırımlarıyla eş zamanlı olarak korona virüsü salgınıyla mücadele eden komşu İran'ın Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "En zorlu yılımızı yaşıyoruz" dedi. Ruhani, "Sevgili ülkemiz en ağır baskının altında" diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani: İran en zorlu yılını yaşıyor
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerikan ekonomik yaptırımları ve Covid-19 salgını nedeniyle ülkenin en zorlu senesini geçirdiğini söyledi. Ruhani, “Düşmanın ekonomik baskısı ve pandemi nedeniyle en zorlu yılı geçiriyoruz” diye konuştu.


İran cumhurbaşkanı televizyondan yayınlanan konuşmasında, ABD Başkanı Donald Trump’ın 2018’de nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilip yeni yaptırımlar dayatması hakkında “2018’de başlayan ekonomik baskı arttı ve bugün, sevgili ülkemiz en ağır baskının altında” ifadelerini kullandı.

İRAN RİYALİ EN DÜŞÜK SEVİYEYİ GÖRDÜ

Korona virüsünden en çok etkilenen ülkelerden biri olan komşu İran’da, alınan sıkı tedbirlerin nisan ortasından bu yana kademeli olarak hafifletilmesi sonrasında vaka ve ölüm oranları yeniden artıyor. 220 bin vakanın ve 10 binden fazla ölümün gerçekleştiği ülkede, günlük ölü sayıları iki aydır ilk kez yeniden 100’ün üzerine çıkmaya başladı. Eş zamanlı olarak, İran riyali de geçtiğimiz pazartesi günü ABD doları karşısındaki en düşük seviyesini gördü.

Korona vakalarının artması üzerine, İran’da yeniden bazı tedbirler alınmaya da başlandı. Ruhani, önümüzdeki pazar gününden itibaren ‘kırmızı bölge’ addedilen toplanma alanlarında iki hafta boyunca maske takmanın zorunlu olacağını açıkladı.


Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2020, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER