İran: Sınır kapıları kapatılmadı

İran'ın Irak Kürdistanı'yla üç sınır kapısını kapattığı iddiası yalanlandı. İran Dışişleri Bakanlığı, "Sınır kapılarının kapatıldığı iddiaları asılsız" açıklamasında bulundu. Söz konusu iddia İran'ın Tesnim haber ajansından gelmişti.

İran: Sınır kapıları kapatılmadı
Irak Kürdistanı’nın 25 Eylül’de gerçekleştirdiği bağımsızlık referandumu sonrası bölgede sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. İran’lı komutan Kasım Süleymani’nin kriz diplomasisi için bugün Irak Kürdistanı’na gittiği bildirilirken, Süleymaniye’de de kritik bir toplantı yapıldı. Mesud Barzani ve Irak’ın Cumhurbaşkanı Fuad Masum başkanlığında KYB ve KDP politbürolarının Süleymaniye’de toplandığı saatlerde, İran’ın sınır kapılarını kapattığı iddiası ortaya atıldı. Ancak, Tesnim haber ajansının bu iddiası çok kısa bir süre içinde İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan “Sınır kapılarının kapatılması şu anda söz konusu değil” açıklamasıyla yalanlandı.


İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi “Irak merkezi hükümetinin talebi üzerine Kürt bölgesiyle olan hava sahamızı kapattık ancak bildiğim kadarıyla bölgede yeni bir gelişme yaşanmadı” dedi.

Tasnim haber ajansı İran’ın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) geçen ay yapılan bağımsızlık referandumu nedeniyle Süleymaniye’ye açılan sınır Başmak kapısını kapattığını duyurmuştu.

İran ile Irak Kürdistanı arasında petrol ve ticari ürün geçişinin sağlandığı üç tane sınır kapısı bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2017, 22:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER