IŞİD'e Yapılacak Kara Harekatının Tarihi Belli Oldu

Musul'u IŞİD'in elinden almak için düzenlenecek kara harekatı hakkında bilgi veren ABD'li yetkililer, operasyonun nisan ya da mayıs ayında başlayacağını duyurdu.

IŞİD'e Yapılacak Kara Harekatının Tarihi Belli Oldu
 ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri Irak'ın en büyük ikinci şehri Musul'u IŞİD'in elinden almak için düzenlenecek operasyonunun nisan ya da mayıs ayında başlayacağını açıkladı.

20-25 BİN IRAK ASKERİ SAVAŞACAK

Yetkili yaz sıcağı ve Ramazan'dan önce şehri geri almış olmayı hedeflediklerini söyledi. Ancak hazırlıklar tamamlanmazsa tarihin ertelenebileceğini kaydetti. Gazetecilere isminin kullanılmaması şartıyla bilgi veren Pentagon yetkilisi şehri kontrol altında tutan 2 bin kadar IŞİD militanına karşı 20-25 bin Irak askerinin savaşacağını söyledi.

ÖZEL OLARAK EĞİTİLECEKLER

Operasyonda 12 tugay görev alacak. Bunlardan beşi saldırıyı düzenleyecek, üçü yedek kuvvet olacak. Peşmergeden oluşan üç tugay ise IŞİD'i kuzeyde ve batıda kontrol altında tutacak. Operasyonda görev alacak askerler önümüzdeki dönemde koalisyon güçleri tarafından özel eğitime alınacak.

ABD ASKERİ SAHAYA İNEBİLİR

Amerikan askerleri operasyona eğitim ve istihbarat sağlayarak destek olacak. Hava saldırılarında da görev alacaklar. Ancak sahaya inerek operasyona bizzat katılıp katılmayacakları henüz belli değil. Pentagon yetkilisi operasyonun detaylarını basına neden açıkladıkları sorulduğunda Irak askerlerinin çabalarının tanınması gerektiğini söyledi. Koalisyon kuvvetleri de Musul'u geri alma çabalarının bir parçası olarak IŞİD'in şehre gıda, enerji ve insan taşımak için kullandığı yolları bombalıyordu.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2015, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER