IŞİD'in Afganistan'daki lideri öldürüldü

IŞİD'in Afganistan kolunun lideri Abdul Hasib öldürüldü. Hasib'n, Mart 2017'de Kabil'deki bir askeri hastanede 30 kişinin hayatını kaybettiği saldırının arkasındaki isim olduğu sanılıyor.

IŞİD'in Afganistan'daki lideri öldürüldü
IŞİD’in Afganistan kolunun lideri Abdul Hasib’in öldürüldüğü açıklandı. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre operasyon 10 gün önce, ülkenin doğusundaki Nangarhar bölgesinde özel kuvvetler tarafından gerçekleştirildi.


Hasib’in Mart 2017’de Kabil’deki bir askeri hastanede 30 kişinin hayatını kaybettiği saldırının arkasındaki isim olduğu sanılıyor. ABD Savunma Bakanlığı, geçen ay Afgan özel kuvvetleriyle ortak operasyonda Hasib’in muhtemelen öldürüldüğünü duyurmuştu.

Amerikan ordusu nisan ayında, aynı bölgede ‘bombaların anası’ diye bilinen, nükleer olmayan en büyük bomba olan GBU-43/B’ü kullanarak IŞİD’i hedef almıştı.

IŞİD 2015’te Afganistan ve Pakistan’ın bir bölümünde ‘Horasan vilayeti’ni ilan etmiş ve bölgede bir dizi saldırı düzenlemişti. Temmuz 2016’da başkent Kabil’deki intihar eyleminde 80 kişi ölmüş, Kabil Yüksek Mahkemesi’ni hedef alan saldırıda da 22 kişinin hayatını kaybetmişti. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2017, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER