Kadirov'dan Ukrayna ordusuna tehdit: Kiev yakınlarındayım, teslim olun

Rusya'nın Ukrayna'daki saldırılarına birlik göndererek destek verdiğini açıklayan Çeçen lider Ramzan Kadirov, şu an Kiev yakınlarındaki Gostomel üssünde bulunduğunu açıkladı.

Kadirov'dan Ukrayna ordusuna tehdit: Kiev yakınlarındayım, teslim olun

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramzan Kadirov, şu an Ukrayna topraklarında bulunduğunu açıkladı. Ukrayna'ya Çeçen birliklerinin gönderildiğini geçtiğimiz günlerde teyit etmiş olan Kadirov, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kiev yakınlarındaki Gostomel hava üssünde bulunduğunu öne sürdü.

Çeçen birliklerle toplantı yaptığı anlara dair görüntüleri de paylaşan Kadirov, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ile de alay etti. Çeçen lider, "Zekanız bozuk. Görüntüde Gostomel'deyiz. Geçen gün siz Kiev Nazilerinden yaklaşık 20 km uzaktaydık ve şimdi daha da yakınız. Tahmin edin ne kadar yakınlaştık? SBU istihbarat servisiniz nasıl çalışacağını hiç bilmiyor. Görünüşe göre yabancı eğitmenler ve askeri danışmanlar size modası geçmiş bir yöntemle öğretmişler" dedi.

Kiev yönetimini de tehdit eden Kadirov, "Bir an için rahatlayabilirsiniz, çünkü bizi aramanıza gerek yok. Sizi kendimiz bulacağız. Ama fazla zamanınız yok. Defalarca önerdiğim gibi, teslim olursanız iyi olur, yoksa sonunuz gelecek. Teklif hala geçerli. Ama uzun sürmez" diye konuştu.

Kadirov, "Sizlere, Rus deneyimin savaşı, yabancı teorilerden ve askeri eğitimcilerin tavsiyelerinden daha iyi öğrettiğini göstereceğiz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER