KKTC'de patlama: Suriye'den S-200 sekti

İsrail'in dün gece Suriye'ye hava saldırısı düzenlediği saatlerde, KKTC'ye bir cisim düştü. KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Suriye'deki hava savunma sistemlerinin İsrail saldırısına karşı fırlattığı S-200 füzelerinin adaya sekmiş olabileceğini açıkladı.

KKTC'de patlama: Suriye'den S-200 sekti
KKTC, dün gece adaya bir cismin düşmesini ve ardından meydana gelen patlamayı konuşuyor. KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, cismin Rus yapımı bir S-200 füzesi olduğuna inandıklarını açıkladı.


Söz konusu cisim dün gece, Lefkoşa ile Girne arasındaki Taşkent köyü yakınlarına düşmüştü. Hemen ardından patlama sesleri duyulmuş ve bölgeden alevler yükselmişti. Olayda yaralanan olmazken gözler, İsrail’in aynı saatlerde düzenlediği hava saldırılarına çevrilmişti.

Özersay’ın bugün sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada da, KKTC’ye düşen füzenin üzerinde, ‘Temmuz 2018’de Gaziantep’e düşen S-200 tipi Rus yapımı füze üzerinde yazan ifadelerin aynısının’ yazıldığı belirtildi. Özerersay, “Kesin olmamakla birlikte yetkililerimizin ilk tespitleri bunun bir S-200 füzesi olduğu yönünde” dedi.

Suriye ordusu dün gece İsrail’in Humus ve Şam’a hava saldırıları düzenlediği ve ülkenin Rus yapımı hava savunma sistemlerinin bu saldırılara karşılık verdiğini duyurmuştu.

 

‘ÜZERİNDE RUSÇA YAZILAR VAR’

Kıbrıslı Rum emekli general Andreas Pentaras da bulunan parçaların, Rus yapımı bir S-200 füzesine benzediğine dikkat çekmişti. Sigma televizyonuna konuşan Pentaras, “Kamuoyuna açıklanan fotoğrafların, kanatları gösteriyor. Üzerinde Rusça yazılar var, dolayısıyla bu şey Rus yapımı. Suriye Rus yapımı füzeler kullanıyor, bunun bir S-200 füzesi olduğunu söylenebilir” demişti.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2019, 21:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER