Korona kapan İranlı bakan yardımcısı konuştu: Bu virüs demokratik

Korona virüsü kapan İran Sağlık Bakanı Yardımcısı İraj Harirçi, sosyal medyadan bir mesajla halka seslendi: Bu virüs demokratik ve yoksulla zengin, devlet adamıyla sıradan vatandaş arasında ayrım yapmıyor.

Korona kapan İranlı bakan yardımcısı konuştu: Bu virüs demokratik
İran’da korona virüsü kaptığı açıklanan Sağlık Bakanı Yardımcısı Yardımcısı İraj Harirçi, sosyal medyada bir video yayınlayarak halka seslendi. Harirçi, ülkenin virüsü yenmek için yeterli ilaca sahip olduğunu savunarak “Koronayı yenilgiye uğratacağız. Emin olun. Bu virüs demokratik ve yoksulla zengin, devlet adamıyla sıradan vatandaş arasında ayrım yapmıyor” dedi.


ATEŞLE BASIN TOPLANTISINA ÇIKMIŞTI

Harirçi dün, ülkedeki salgınla ilgili düzenlediği basın toplantısında sürekli alnını silerken görüntülenmişti. Bakan yardımcısının, Kum kentindeki salgına karşı karantina gerekmediğini söylerken ateşten terlediği görüntüler sosyal medyada viral oldu.

Harirçi bugün yayınladığı sosyal medya mesajındaysa, “Size şunu söylemek istiyorum: Bana korona bulaştı. Dün ateşim vardı. Testler dün gece pozitif çıktı. Kendimi tecrit ettim. İlaç almaya başlayacağım. Genel olarak iyi hissediyorum. Sadece biraz yorgun hissettim, ateşim çıktı ve düşecektir” dedi.

‘BU VİRÜS DEMOKRATİK’

“Virüs birçoklarına bulaşabilir” ifadelerini kullanan Harirçi, İranlı sağlık yetkililerinin büyük bir çaba gösterdiğini söyleyerek “Bu virüse karşı muzaffer olacağız. Koronayı yeneceğiz. Emin olun. Bunu kalpten söylüyorum” dedi. Harirçi, “Bu virüs demokratik ve yoksulla zengin, devlet adamıyla sıradan vatandaş arasında ayrım yapmıyor. Birçoklarına bulaşabilir ama yeterince etkili ilacımız var. Kendinize dikkat edin. Kahramanca çalışan hemşire ve doktorlara dikkat edin” diye konuştu. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2020, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER