Korona virüsü 92 derece sıcaklıkta etkisiz hale geldi

Fransa’da bilim insanları, korona virüsünün 15 dakika boyunca 92 derece sıcaklığa maruz bırakıldığında tamamen etkisiz hale geldiğini tespit etti.

Korona virüsü 92 derece sıcaklıkta etkisiz hale geldi
Fransa’daki Provence Üniversitesi’nden bilim insanları, korona virüsünün hangi sıcaklıkta etkisini yitirdiğini belirledi. Deney sırasında uzmanlar virüsü satandart prosedür olan 60 dereceye kadar ısıttı, fakat bu ısıda virüsün hâlâ çoğalmaya devam edebildiği gözlemlendi.


bioRxiv sitesinde yayınlanan çalışmaya göre, virüs 15 dakika 92 derece sıcaklığa maruz bırakıldığında tamamen etkisiz hale getirildi.

Deneyde korona virüsü taşıyan bir Afrika yeşil maymununun böbrek hücreleri kullanıldı. Enfekte hücreler biri steril, diğeri steril olmayan iki test tüpüne koyuldu.

Standart prosedür uygulandıktan sonra temiz ortamdaki virüs örnekleri etkisiz hale geldi, ancak temiz olmayan diğer tüpteki örneklerin bir kısmı etkisini koruyabildi. Bilim insanları bundan yola çıkarak standart uygulamanın yüksek miktarda virüs taşıyan numuneler için yeterli olmadığını tespit etti.

Uzmanlar çalışmalarının sonuçlarının, virüsün sağlık personelleri için risk oluşturmasını önlemeye yönelik daha uygun bir yöntem bulunmasına katkıda bulunacağını belirtti. (Kaynak: Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2020, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER