Kuzey Amerika'da gündüz, birkaç saniyeliğine zifiri karanlığa döndü

2024'ün ilk güneş tutulması Kuzey Amerika'da gözlemlenmeye başlandı. Meksika'nın güney batı sahilindeki Mazatlan kenti tam güneş tutulmasıyla birkaç saniyeliğine gündüz vakti zifiri karanlığa gömüldü.

Kuzey Amerika'da gündüz, birkaç saniyeliğine zifiri karanlığa döndü

Kuzey Amerika'da milyonlarca insanın heyecanla beklediği yılın ilk güneş tutulması ilk olarak Meksika'nın sahil kasabası Mazatlan'da kendini gösterdi.   

Meksika'dan başlayarak ABD ve Kanada'nın bazı bölgelerinde yaklaşık 186 kilometre genişliğinde bir yol izleyen tam güneş tutulması bazı bölgelerde birkaç saniye bazı yerlerde ise dört dakikadan fazla sürüyor.

Mazatlan, Kuzey Amerika'da güneş tutulmasını izlemek için toplananların ilk önemli izleme noktası oldu. Sahil şeridi boyunca toplanan binlerce insan, bir orkestranın çaldığı "Yıldız Savaşları" filminin müziği eşliğinde tutulma için özel olarak tasarlanan güvenli gözlükleriyle şezlonglara yerleşti.

Güneş tutulmasına tanık olmak isteyenler "tam tutulma rotası" boyunca birçok yerde toplandı.

Dallas'ın hemen doğusundaki Mesquite kasabasının yanı sıra, New York'un Manhattan Bölgesindeki Bryant Park'ta da tutulmayı on binlerce kişi takip etti. 

New York eyaletinin kuzeyinde tam tutulma yerel saatle 15.00’te gerçekleşti.

Tam tutulma rotası üzerindeki diğer bazı büyük kentler Teksas eyaletinde San Antonio, Austin; Indiana’da Indianapolis; Ohio’da Cleveland ve Erie, Niagara Şelaleleri, Kanada’da Montreal... / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER