Libya'daki selde ölü sayısı 5 bin 300'e çıktı

Libya'nın doğusundaki Derne şehrinde 10 Eylül'de meydana gelen sel sebebiyle ölenlerin sayısı 5 bin 300'e çıktı, binlerce kişi kayıp.

Libya'daki selde ölü sayısı 5 bin 300'e çıktı

Libya'nın doğusundaki Temsilciler Meclisi tarafından atanan hükümetin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık el-Harraz, ülkenin doğusunu etkisi altına alan selde yalnızca Derne'de ölenlerin sayısının 5 bin 200 kişiye ulaştığını söyledi.

Libya'nın resmi haber ajansı LANA'nın haberine göre, Libya İçişleri Bakanlığı yetkilisi Muhammed Ebulmuşa da “Derne kentinde vefat edenlerin sayısı 5 bin 300'ü aştı. Felaket nedeniyle binlerce kişi kayıp” açıklamasını yaptı.

LANA, Birleşmiş Milletler’in (BM) de acil durum ekiplerini göndereceğini yazdı.

Ne olmuştu?

Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu etkileyen "Daniel" fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sele neden oldu.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle önceki gün ülke genelinde 3 günlük yas ilan etti.

Libya Başkanlık Konseyi de dost ülkelere ve uluslararası kurumlara sel felaketinden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulundu.

Kızılhaç da Libya'daki sel felaketinde kayıp kişi sayısının 10 bine ulaştığını açıkladı.

Libya’nın doğu bölgelerindeki yağış miktarı son 40 yılın en yüksek seviyesinde.

DSÖ’den açıklama

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ/WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, X sosyal medya platformundan sele ilişkin paylaşım yaptı.

Paylaşımında, Libya'da acil sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için yerel yetkililerle birlikte çalıştıklarını ve ülkeyi sağlık hizmetleri konusunda desteklemeye devam edeceklerini belirtti.  / Bianet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER