Libya'da kuş gribinden en az 4 kişi öldü

Batı Afrika’daki ebola virüsünün ardından şimdi de iç savaşın hakim olduğu Libya’da kuş gribi vakaları korkutmaya başladı.

Libya'da kuş gribinden en az 4 kişi öldü

Libya Sağlık Bakanı Rida Avkali tarafından yapılan açıklamada, ülkede son günlerde 4 kişinin kuş gribinden yaşamını yitirdiğini duyurdu. Avkali, yaşamını yitirenlerin üçünün başkent Trablus’tan, bir kişinin ise doğudaki Tobruk kentinden olduğunu belirtti.

Batı Afrika’da en az 7 bin 700 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan ebola virüsünün Libya’da da görüldüğü iddialarının doğru olmadığının altını çizen Avkali, kuş gribi virüsünün ülkeye nasıl girdiğinin ise bilinmediğini dile getirdi. Sağlık Bakanı, bir kişinin ise halen kuş gribi tedavisi gördüğü bilgisini de verdi.

İlk olarak 2003 yılında Güneydoğu Asya ülkelerinde görülen H5N1 adlı kuş gribi türün 400’ü aşkın kişinin yaşamına yitirmesine yol açmıştı. Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan H7N9 türü kuş gribinden de 170 kişi yaşamını yitirdi.

Kuş gribinin bir diğer türü olan H5N8 ise ilk olarak yakın dönemde Avrupa’da ortaya çıkmıştı.

Libya’nın komşusu Mısır’da da bu yıl içinde kuş gribinden en az 8 kişi yaşamını yitirdi. Bu kişiler, 2003 yılında ortaya çıkan H5N1 türü kuş gribine yakalanmışlardı.

Bu yıl içinde dünyadaki en ölümcül virüs ebola olmuştu. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan son açıklamalara göre, şimdiye kadar 7 bin 693 kişi hayatını kaybetti.

Ebolaya karşı henüz tümüyle başarılı olacak bir tedavi yöntemi geliştirilebilmiş değil. Eboladan ölümlerin yüzde 99’undan fazlası Liberya, Sierra Leone ve Gine’de meydana geldi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2014, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER