Meksika'da binlerce kişi sokaklarda

Meksika’da 26 Eylül’de 43 öğrencinin kaçırılması ve ardından katledilmesi protesto ediliyor. Protestocular bugün başkanlık sarayını hedef aldı. Ayrıca bir grup ise çok sayıda aracı yakarak protesto etti.

Meksika'da binlerce kişi sokaklarda

Meksika’da 43 öğrencinin uyuşturucu kartelleri tarafından kaçırılarak katledilmesi ardından protestolar sürüyor. 20 kişilik bir grup, ellerinde çekiçlerle başkanlık sarayını hedefledi. Başkanlık sarayının demir bariyerlerine çekiçlerle saldırdı. Protestocular başkanlık sarayının kapılarına “Onları canlı istiyoruz” yazdı.

Binlerce kişi ise Zocalo Meydanı’nda bir araya geldi. Guerrero’nun başkenti Chilpancigo’da ise 300 dolayında öğrenci valilik binasının camlarını kırdı. Onlarca aracı ateşe verdi.

Cuma günü Meksika Adalet Bakanı Jesus Murillo Karam, bir suç örgütünün üç üyesinin öğrencileri öldürdükten sonra yaktığını itiraf ettiğini kamuoyuna açıklamıştı.

Öğrencilerin aileleri ise, bu senaryoyu kabul etmediklerini, delil gösterilmeden den inanmayacaklarını açıkladı.

“Delil olmadığı sürece çocuklarımız hayattadır” diye açıklama yapan ailelerin sözcüsü Felipe de la Cruz federal hükümetin büyük bir sorumsuzluk örneği sergileyerek dosyayı kapatmak istediği görüşünde olduklarını belirtti. Hiçbir şeyin kesin olmadığını da sözlerine ekledi.

Öğrencilerin kaybolduğu tarihten bu yana aralarında polis, devlet memurunun da olduğu 74 kişi tutuklandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2014, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER