Meksika'da kayıp öğrencileri için eylem

Meksika’da 43 öğrencinin kaybolması kitlesel bir şekilde protesto etti. Meksika’da binlerce kişi, 26 Eylül’ü 27 Eylül’e bağlayan gece Ayontzinapa okulunda okuyan 43 öğrencinin kaybolmasını 3. ayında protesto etti.

Meksika'da kayıp öğrencileri için eylem

Kaybolan öğrencilerin aileleri ve yakınları tarafından hazırlanan protesto eylemlerinin amacı, ailelerin mücadelelerini yılsonu bayramında sürdürdüklerini göstermeyi de amaçlıyor. Eylemciler “Onları canlı teslim ettik, canlı istiyoruz” pankartı ve kaybolan 43 öğrencinin fotoğraflarını taşıdı.

Kaybolan öğrencilerden birisinin babası olan Felipe de la Cruz, “Bu üç ay bizim için çok uzun bir süre idi. Ve hiçbir şey elde edemedik” açıklamasında bulundu. Felipe de la Cruz, ailelerin çocuklarını bulana kadar hiçbir şekilde yorulmayacağını, cesaretlerinin kırılmayacağını da sözlerine ekledi.

Kayıp öğrencilerin aileleri ve yakınlarının sözcüsü ise “Biz ilk günkü gibiyiz. Gençleri aramak için enerjimizi olduğu gibi muhafaza ediyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

26 Eylül’ü 27 Eylül’e bağlayan gece, Ayontzinapa okulunda okuyan 43 öğrenci ve öğretmenleri kirlenmiş polisler tarafından saldırıya uğramıştı. Öğrenciler ve öğretmenler daha sonra Guerreros Unidos isimli uyuşturucu karteline teslim edilmişti. Soruşturma kapsamında gözaltına alının ve tutuklanan polisler öğrencilerin öldürüldüklerini, ardından da yakıldıklarını söylemişti.

Ancak şimdiye kadar kaybolan öğrencilerden bir tanesinin cesedine ulaşılıp kimlik tespiti yapılabildi. Öğrencinin yakılmış olması, diğer öğrencileri canlı bulma umutlarını da azaltıyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2014, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER