Laricani: Kürdistan Bölgesi'ne yardım etmeye devam edeceğiz

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Laricani: Kürdistan Bölgesi'ne yardım etmeye devam edeceğiz
Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve beraberindeki heyeti kabul etti. 

Barzani’nin resmi konutunda basına kapalı gerçekleşen toplantıda Kürdistan Bölge  Başbakanı Neçirvan Barzani, İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Meclis Başkanı Yusuf Muhammed, Kürdistan Bölgesi Genel güvenlik Ajansı Sözcüsü Mesrur Barzani, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa ve Erbil Valisi Nevzat Hadi hazır bulundu. İran heyetinde ise Laricani’nin danışmanları ve İran’ın Erbil Başkonsolosu Murteza Ebadi katıldı. 

Kürdistan Bölge Başkanlığı’nın resmi sitesinde yayımlanan açıklamada toplantıdaki konuşması aktarılan Barzani, İran halkı ve hükümetine yardımlarından dolayı teşekkür ederek, “Geçmişte zor günlerimizde size sığınan halkımıza kapılarınızı açtınız. Bugün ise terörle mücadelede yanımızda oldunuz, bize destek verdiniz. İran, bir kez daha bize yardım eli uzatarak dost bir ülke olduğunu gösterdi” ifadelerini kullandı. 

IŞİD örgütü ile mücadelede tarafların ortak hareket etmesi gerektiğini belirten Barzani, “Terör, her iki ülkeyi tehdit ediyor. Bu nedenle aralarında siyasi bir anlaşmazlık olsa dahi iki taraf, bunu arka plana bırakarak, terörün kökten temizlenmesi için ortak hareket etmelidir” görüşünü dile getirdi. 

Ali Laricani de terörle mücadelede fikir alışverişinde bulunmak ve nasıl ortak hareket edeceklerini görüşmek için Erbil’e geldiğini ifade etti. 

Terörün İran için de ciddi bir tehdit olduğunu vurgulayan Laricani, bölgedeki tüm ülkelerin teröre karşı sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulundu. 

Peşmerge’nin son dönemdeki başarılarından övgüyle bahseden Laricani, İran hükümeti olarak Kürdistan Yönetimi’ne yönelik yardımlarına devam edeceklerini bildirdi. 

Toplantının ardından Başbakan Barzani ve diğer hükümet yetkililerinin eşlik ettiği Laricani, tarihi Erbil Kalesi’ni gezdi. 

Laricani, Irak temasları kapsamında Necef’te Şii dini lider Ali Sistani, Bağdat’ta Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ve hükümet yetkilileriyle görüştükten sonra Kürdistan’nın Süleymaniye kentine geçerek eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) politbüro üyeleriyle görüşmüştü.  
Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2014, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER