Kobani'nin Güneydoğu cephesinde 7 çete üyesi öldürüldü

Kobanê’nin güneydoğu cephesinde YPG / YPJ güçleri ile DAİŞ çeteleri arasında 3 ayrı noktada çatışmalar yaşandı. Buradaki çatışmalarda 7 çete üyesi öldürüldü. Ayrıca çok sayıda askeri mühimmat da ele geçirildi.

Kobani'nin Güneydoğu cephesinde 7 çete üyesi öldürüldü

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 103’üncü gününde devam ettiğini belirtti. YPG/YPJ savaşçılarının Kobanê kent merkezinde ilerleyişinin devam ettiğini kaydeden YPG Basın Merkezinin açıklamasında şunlara yer verildi: “Dün gece güneydoğu cephesinde güçlerimiz ile çete grupları arasında bir çatışma yaşanmıştır. 3 ayrı noktada yaşanan çatışmalar ardından çeteler püskürtülmüştür. Bu çatışmalarda tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 1 cenaze ile 3 adet kalaşnikof, 16 kalaşnikof şarjörü, 200 kaleşnikof mermisi, 2 tabanca, 1 dürbün, 1 telefon, 50 elektrikli fünye, 3 BKC zinciri ve 250 BKC mermisi ele geçirmiştir.

Kobanê’nin güneybatısında bulunan hastane çevresinde de güçlerimiz çete mevziilerine yönelik bir saldırı gerçekleştirmiştir. Bu saldırıda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.”

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2014, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER