Silopi'de polisle çatışma: 2 yaralı

Cizre'de yaşanan olayları protesto etmek için Silopi'de eylem yapan gençlere polisin silahlı saldırısı sonucu bir genç göğsünden vurularak ağır yaralandı.

Silopi'de polisle çatışma: 2 yaralı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir grup genç, Cizre'de yaşanan olayları protesto etmek için İpekyolu'nu trafiğe kapattı. Polis eylem yapan gençler müdahale ederken, gençlerin karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Polisin silah kullanarak yaptığı müdahale sonucu Musa Azma isimli genç göğsünden silahla yaralandı. Durumu ağır olan Azma, Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. 

Amed’de ise Cizre'de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla gençler sokaklara çıktı. Bağlar'daki Sento Caddesi, Yenişehir'deki Seyrantepe semti ile Silvan yolunu ve Sur'un Mardinkapı civarında YDG-H üyesi gençler yolları trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yaptı. Sento Caddesi'nde polisin müdahalesine, gençler taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdi. Çatışmalar kısa sürede sona ererken, polisin Hür Dava Partisi binalarının önünde önlem aldığı belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2014, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER