Erdoğan: Dünyanın En Özgür Medyası Türkiye'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dünyanın hiçbir yerinde medya Türkiye'deki kadar serbest değildir" dedi.

Erdoğan: Dünyanın En Özgür Medyası Türkiye'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Yeniden Büyük Türkiye Sempozyumu’ndaki konuşmasında, dünyadaki en serbest medyanın Türkiye’de olduğunu söyledi. 


Erdoğan "Türkiye'de gazetecilerin, tutuklandığını, basının susturulduğunu iddia edecek kadar bunu da dünyaya ağlayarak, şikayet edecek kadar ilkesizler, pervasızlar” dediği konuşmasında hapis gazetecilerin sayısının yedi olduğunu ifade etti. 

“Ahlaktan yoksunlar” 

“Maalesef ahlaktan yoksunlar. Bir grup eli kalem tutanlar ilan vermişler. Gazeteciler tutuklanmış, içeri atılmış vs. Şu anda bizim cezaevlerimizde 7 tane mahkum gazeteci vardır. Bu önemli toplantıda açıklamam lazım. Bunların bir grubu terörle ilişkilidir. Bir kısmı öldürme suçuyla ilişkilidir. 

“Belki başkaları da alınacak”

“Son operasyonda gözaltına alınan gazeteci de legal görünüm altında illegal bir yapının şekillenmesinde gayreti olanlar arasında. Onun dışındaki üç kişi emniyet görevlileri. Nerede bu gazeteciler. Belki onunla beraber başka alınan da olacaktır, olabilir. 

“Gazeteci yeri gelir silah tutar” 

“Ey eli kalem tutanlar, gazeteciler suç işlemez mi? Suç işliyorsa bedelini ödemek zorundadır. Gazeteci sadece kalem tutmuyor ki, yeri gelir silah tutar. Cezaevlerinde olanların sayısını hesap kitap yapıp baksınlar. Türkiye aleyhine propaganda yapıyorlar.” 

“En özgür medya Türkiye’de” 

“Dünyanın hiçbir yerinde medya Türkiye'deki kadar serbest değildir. İddialı konuşuyorum. O kadar serbesttir ki demokratik ülkelerde bile müsaade edilmeyen hakareti, iftirayı, karalamayı, ırkçılığı nefret suçlarını her gün işleyebilmektedir. Bunu şahsımda yaşıyorum. Kusura bakmasınlar ailem ile yaşıyorum. Onlara yapılan hakareti dünyanın hiçbir yerinde yapamazsınız. Bu hakaretin de yerden tavana sınırı yok. ABD'de bile bunu yapamazlar. 

“Bu manşetleri AB içinde atamazlar. Amerika'da daha geçen hafta gazeteciler gözaltına alındı. Anadolu Ajansı'ndan arkadaşımız yerlerde sürüklendi ama bunu görmediler. 

“Kendileri yapınca susuyorlar. Başkası yapınca susuyorlar üstünü örtüyorlar. Ama Türkiye'de gazetecilik faaliyetinin dışında bir iddia ile gözaltına alınanları bizim aleyhimize kullanmaya kalkışıyorlar. Önce aynaya bakmaları lazım. Kendi ellerine, yüzlerine bulaşana gazeteci kanlarını temizleyeceklerdir. Öz eleştirilerini yapacaklarıdır.” 

BİA Medya Gözlem Raporları'na göre 19 gazeteci, 16 dağıtımcı, Gazetecileri Koruma Komitesi’nin verilerine göre yedi gazeteci Türkiye cezaevlerinde hapis.  / Bianet

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2014, 22:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER