Cizre'de bir genç göğsünden vurularak yaşamını yitirdi

Cizre'de geceden bu yana Hür Dava Partisi üyeleri ile YDG-H'li gençler arasında yaşanan çatışmalardan, nerden açıldığı belli olmayan ateş sonucu 15 yaşındaki Barış Dalmış isimli çocuk göğsünden vurularak yaşamını yitirdi.

Cizre'de bir genç göğsünden vurularak yaşamını yitirdi
Cizre'de geceden bu yana Hür Dava Partisi üyeleri ile YDG-H'li gençler arasında yaşanan çatışmalardan, nerden açıldığı belli olmayan ateş sonucu 15 yaşındaki Barış Dalmış isimli çocuk göğsünden vurularak yaşamını yitirdi. Çok sayıda zırhlı araç ve özel harekat timinin sevk edildiği ilçede, İshakağa (Nalaishak) köyünün arka tarafında bulunan bir mağaranın dakikalardır yaylım ateşi altında olduğu bildirildi. 


Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün gece Hür Dava Partisi üyesi oldukları belirtilen kişilerin, YDG-H üyesi gençlere saldırı girişiminde bulunması ile başlayan çatışmalar devam ediyor. Geceden bu yana devam eden çatışmalarda YDG-H üyesi Yasin Özel ile Hür Dava Partisi üyesi Abdullah Deniz'in yaşamını yitirdiği olaylarda, dışarıdayken kimin açtığı belli olmayan ateş sonucu 15 yaşındaki Barış Dalmış isimli çocuk göğsünden vurularak yaşamını yitirdi. Olay yerinden yaşamını yitiren Dalmış'ın cenazesi, Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Gün boyu taraflar arasındaki çatışmalara sahne olan Nur Mahallesi'nde yer yer silah sesleri gelmeye devam ediyor. Mahalledeki sokaklarda yakılan ateşler başında olası bir saldırıya karşı nöbet tutulurken, mahallede gergin bekleyiş hakim. İlçeye çok sayıda zırhlı araç ile özel harekat timi de sevk edildi. Polisler, Hür Dava Partisi üyelerine ait evler önünde zırhlı araçlarla devriye geziyor. Yine mahalle çevresinde yoğun şekilde zırhlı araç hareketliliği de devam ediyor.

Öte yandan boynundan yaralanan ve tedavi için hastaneye getirilen 16 yaşındaki H.B. adlı çocuk, hastanenin etrafını zırhlı araçlarla saran polislerce gözaltına alınmaya çalışıldı. DTK Eş Genel Başkanı ve HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ile HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın polislere karşı çıkması üzerine başlayan tartışma sürüyor. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2014, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER