Cizre'de YDG-H ile Hüda-Par arasında çatışma: 2 ölü

Şırnak’ın Cizre ilçesinde YDG-H ile Hüda-Par üyeleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 2 kişi öldü 3 kişi de yaralandı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) ile Hür- Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında çatışma çıktı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, gece 02.00 sularında Hüda-Par üyesi oldukları belirtilen 2 kişinin Nur Mahallesi’ndeki Botan Caddesi ile Özkan Caddesi üzerinde mahalle güvenliğini sağlamak amacıyla YDG-H tarafından kurulan nöbet çadırına girmeye çalıştığı, kimlikleri sorulan kişilerin çadırdakilerin üzerine ateş açması üzerine taraflar arasında gece saatlerinden bu yana çatışmalar yaşandığı belirtiliyor.

Fırat Haber Ajansı’na (ANF) konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, çatışmaların büyümesinin engelllenmesi ve sona erdirilmesi için temaslarda bulunduğunu söyledi.

“Karanlık bir saldırı olduğu görülüyor. Devlet provokasyonu da bunun içinde olabilir. Halktan genç bir insan yaşamını yitirdi, üç kişi de hastanede bulunuyor. Çatışmaların durması ve büyümemesi için temaslarımız sürüyor.”

Valilikten açıklama

Şırnak Valiliği Cizre’de çıkan çatışmada 2 kişinin öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, saat 03.00 sıralarında Cizre’nin Nur Mahallesi’nde silah seslerinin gelmesi üzerine bölgeye ekiplerin sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, çıkan olaylarda Yasin Özer ve Abdullah Deniz’in öldüğü, Nedim Kültür, Hakim Budak ve Hekim Kasırga’nın yaralandığı belirtildi.

Yeni Şafak gazetesi ise Abdullah Deniz’in Hüda-Par ilçe yöneticilerinden Aziz Deniz’in babası olduğunu açıkladı. / İMC

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2014, 23:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER