'IŞİD'e uçakla yardım götürülüyor' iddiası

Irak Parlamentosu Milletvekili Nehla Hebabi, uçaklarla IŞİD'e yardım götürüldüğünü iddia etti. Hebabi IŞİD'e karşı uluslararası koalisyonu da ağır kalmakla eleştirdi.

'IŞİD'e uçakla yardım götürülüyor' iddiası
 Irak Parlamentosu Milletvekili Nehla Hebabi, uçaklarla IŞİD’e yardım götürüldüğünü iddia etti. Hebabi IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonu da ağır kalmakla eleştirdi. 

Irak basınına konuşan Milletvekili Nehla Hebabi, IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonu örgüte karşı mücadelede ağır kalmakla eleştirdi. ”Koalisyon IŞİD’e karşı savaşta rolünü iyi oynamıyor” diyen Hebabi, savaş uçaklarının operasyonlarını çok geç yaptıklarını, yerel güçlerin savaşa müdahil olmasını engellediğini ve bu yüzden IŞİD’e karşı savaşta dengelerin istendiği anda değiştirilemediğini savundu. 

Peşmerge’nin savaştığı alanlarda hava saldırılarının yerlli yerinde olduğunu ifade eden Nehla Hebabi, bu konuda ayrımcılık yapıldığını söyledi. Hebabi, ”Peşmergelerin savaştığı alanda savaş uçakları anında müdahalede bulunuyor. Irak ordusu ve gönüllülerin savaştığı alanlarda ise çok daha ağır davranılıyor” dedi. 

Nuri Maliki’nin liderliğini yaptığı Kanun Devleti Bloku Milltevekili Hebabi çok konuşulacak bir iddiada bulundu. Hebabi, ”Irak-Suriye ve Türkiye sınırında uçaklarla IŞİD’e yardım taşınıyor. IŞİD’e hava yoluyla yardım aktarılıyor” dedi. Hebabi bu uçakların hangi ülkeye ait olduğuna dair her hangi bir açıklamada bulunmadı.  / Basnews
Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2014, 21:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER