Obama: DAİŞ'i hafife aldık!

ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin DAİŞ tehdidini 'hafife aldığını' söyledi.

Obama: DAİŞ'i hafife aldık!

Amerikan CBS televizyonunda '60 dakika' adlı programda konuşan Obama, DAİŞ’in Suriye’deki otorite boşluğundan faydalanarak kurulduğunu belirterek, "Suriye iç savaşının yarattığı kargaşada, ülkede yönetilmeyen çok büyük alanlar vardı. Buralarda yeniden yapılandılar, kargaşadan faydalandılar ve cihatçı safsatalarına inanan yabancı savaşçıları çektiler" dedi.

Suriye’nin ‘militanlar’ için ‘sıfır noktasına’ dönüştüğünü söyleyen Obama, DAİŞ’e karşı askeri operasyonun yalnızca çözümün bir parçası olabileceği, siyasi bir çözümün de gerekli olduğunu belirtti.

‘Cihatçılar’ diye tanımladığı DAİŞ’in Saddam’ın dağılan ordusuna bağlı isimleri kendilerine çekerek askeri kapasitesini güçlendirdiğini belirttikten sonra DAİŞ ile ilgili itiraflarda bulundu.

ABD Ulusal istihbarat sorumlusu James Clapper'ın “ABD'nin Suriye'de oluşan tehdidi hafife aldığı' yönündeki sözünü hatırlatan Obama, “ABD eğittiği Irak ordusunun cihatçılara karşı mücadele yeteneği ve iradesini de mi hafife aldı” sorusuna, "Bu doğru. Kesinlikle doğru" şeklinde cevap verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 19:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER