Obama Suriye’deki ölümlerin ‘biraz’ sorumlusuymuş!

ABD Başkanı Barack Obama, Halep'te yaşananlardan Suriye hükümeti ile İran ve Rusya'yı sorumlu tuttu.

Obama Suriye’deki ölümlerin ‘biraz’ sorumlusuymuş!
ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da Başkanlık Yıl Sonu Konferansı için bir demeç verdi. Obama’nın 2016 yılı boyunca ABD'nin iç ve dış politikada ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği icraatleri anlatmasının ardından soru-cevap kısmına geçildi.


Obama konuşmasında Halep'te yaşananlardan Suriye hükümeti ile İran ve Rusya'yı sorumlu tutarak, “İran, Esad rejimi ve Rusya'nın elinde kan var” dedi. Suriye ve Rusya'nın politikalarına değinen Obama, Suriye hükümeti ve Rus müttefiklerinin ülkede yaşanan gerçeği saklamaya çalıştıklarını ve kendisinin Suriye'de daha geniş kesimleri temsil eden bir hükümetin kurulması için uğraş verdiğini ileri sürdü.

BİRAZ SORUMLUYMUŞ(!)

Obama, Suriye sorununun çözülmesi konusunda hep en doğru adımlara atmaya çalıştıklarını ve şimdiye kadar da bunu yaptıklarına inandığını söyledi. ABD'nin bu meseleyle 'yakında ilgilenmeye' devam edeceğini söyleyen Obama, bir muhabirin kendisine sorduğu “Suriye'deki yıkım konusunda kendinizi sorumlu hissediyor musunuz?” sorusuna; “Evet, biraz hissediyorum ancak yine de bizim bu konuda attığımız adımlar en doğru seçimlerdi” diye yanıt verdi.

‘RUSYA'NIN MÜDAHALESİ’

Associated Press muhabirinin kendisinin de Hillary Clinton gibi Rusya'nın geçen ayki başkanlık seçimlerine siber müdahale ettiğine ve Clinton'ın seçim yenilgisinin sorumlusu olarak Rusya'yı görüp görmediği yönündeki soruya ise Obama, “Birden fazla istihbari analizleri bir araya getirdiğimiz zaman bu işin arkasında Rusların olduğundan emin oluyoruz” yanıtını verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2016, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER