Obama'dan Şengal açıklaması: Açlıktan ölüyorlar

ABD Başkanı Barack Obama, "olası bir soykırım" eyleminden kaçınmak için sorumlu ve ihtiyatlı davranmak gerektiğini söyleyerek, Şengal'e havadan yardım gönderdiklerini açıkladı.

Obama'dan Şengal açıklaması: Açlıktan ölüyorlar
ABD Başkanı Barack Obama, "olası bir soykırım" eyleminden kaçınmak için sorumlu ve ihtiyatlı davranmak gerektiğini söyleyerek, Şengal'e havadan yardım gönderdiklerini açıkladı.


ABD Başkanı Barack Obama, "mahsur kalan sivilleri korumak için savaşan Iraklı güçlere yardım etmek için" Güney Kürdistan'da hedefli hava saldırılarına onay verdiğini açıkladı. Ancak Batılı medyaya göre Amerikalı bir yetkili, henüz herhangi bir hava saldırısı olmadığını bildirdi.

SOYKIRIMI ÖNLEMEK İÇİN

Obama'nın konuşmasında özellikle soykırımdan bahsetmesi dikkat çekti. "Olası bir soykırım eylemini engellemek için sorumlu ve ihtiyatlı bir şekilde davrababiliriz."

Obama, Irak Şam İslam Devleti IŞİD çeteleleri tarafından tehdit edilen halklara, havatan yiyecek yardımı yapılması için da karar aldıklarını söyledi. Obama, eğer IŞİD Hewler'e ilerlerse hava saldırısı gerçekleştirecekleri konusunda uyardı.

ABD'nin Perşembe günü Şengal'e havadan yiyecek ve içecek yardımı gönderdiği belirtiliyor. Amerikalı bir yetkili gerektiğinde yeniden havadan yardım gönderileceğini söyledi.

'ÇOCUKLAR SUSUZLUKTAN ÖLÜYOR, GÖZ YUMAMAYIZ'

Bu konuda da konuşan ABD Başkanı Barack Obama, "Son günlerde, bu alandan kaçan kadınlar, erkekler ve çocuklar, ve aralarından binlercesi, belki de onbinlercesi sadece sırtlarındaki elbiseleriyle dağlarda saklanıyorlar. Ne yiyecek ne de içecekleri var." dedi. 

"Açlıktan ölüyorlar. Çocuklar susuzluktan ölüyor" diye ekleyen Obama, "Masum insanların korkunç bir şiddete kurban olabileceği bir durumla karşıyayız. ABD buna gözünü kapatamaz" şeklinde sözlerini sürdürdü.

OBAMA'YA GÖRE AMERİKA YARDIM İÇİN GELİYOR

Obama, "Bu hafta bölgenin bir Iraklısı hiç kimsenin yardıma gelmediğini söyleyerek dünyaya çağrıda bulundu. Bugün, Amerika yardım için geliyor" dedi.

ABD Başkanı, ülkesinin Irak'ta "başka bir savaşa" daha sürüklenmesine izin vermeyeceğini de sözlerine eklerken, karadan güç göndermeyeceklerini söyledi. Obama, "Irak krizine Amerikan askeri çözümü yoktur" dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER