Papa'dan Ezidilere yardım sözü: Elimizden gelen her şeyi yapacağız

Vatikan'da Papa Francis ile bir araya gelen Ezidi Miri Hazım Tahsin Beg, Papa'nın "Şengal sorununun çözülmesi için uluslararası toplumun Irak’a baskı yapmasını sağlamaya çalışacağız” dediğini aktardı.

Papa'dan Ezidilere yardım sözü: Elimizden gelen her şeyi yapacağız

Ezidi Miri Hazım Tahsin Beg ve beraberindeki heyet, Vatikan’da Papa Francis ile 40 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Resmi davet üzerine gerçekleşen görüşme hakkında açıklama yapan Mir Hazım Tahsin Beg, “Önemli bir görüşmeydi, bizi oldukça sıcak karşıladılar. Ezidilerin, Şengal’in ve Kürdistan’ın durumunu ele aldık” dedi.

Rudaw'ın aktardığına göre Mir Hazım Beg, Papa’nın kendisine, “Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Şengal sorununun çözülmesi için uluslararası toplumun Irak’a baskı yapmasını sağlamaya çalışacağız” dediğini aktardı. Heyette yer alan Mir Hazım Beg’in eşi Meyan Xatûn da, dünyadaki tüm kadınlara ve özellikle de Ezidi kadınlara yapılan haksızlıkların son bulmasını istediğini ifade ederek “Papa’dan, bir daha ferman yaşamamız için bize yardımcı olmasını istedim” dedi. Papa’nın ayrıca, Yunanistan ve Türkiye'deki Ezidilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için yardım sözü verdiği belirtildi.

IŞİD, Musul’un kontrolünü ele geçirmesinden sonra sonra 03 Ağustos 2014’te Şengal ilçesine saldırarak yüzlerce Ezidi’yi katletmiş, binlerce kadın ve çocuğu da kaçırmıştı. IŞİD saldırılarından kaçan 10 binlerce Ezidi ise Şengal Dağı’na sığınmıştı. Ezidi Kürtler 3 Ağustos 2014'teki saldırıyı "73’üncü ferman" olarak adlandırıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER