Putin: Dünyada artık istediğimiz noktayı vurabiliriz

Rusya, ses hızının 27 katına kadar çıkabilen yeni saldırı silahının hizmete girdiğini açıkladı. Devlet Başkanı Putin de yeni silahlarının dünya üzerinde neredeyse her noktayı vurabileceğini söyledi.

Putin: Dünyada artık istediğimiz noktayı vurabiliriz

Rusya, sesten hızlı (hipersonik), nükleer başlık taşıyabilme kapasitesine sahip yeni füzelerini ilk kez konuşlandırdığını açıkladı.

Ancak füzelerin nereye konuşlandırıldığı belirtilmedi.

DW Türkçe’nin haberine göre Avangard isimli sistemde yer alan süzülüş aracı, üzerine oturtulduğu kıtalararası balistik füzenin hızını ses hızının 27 katına kadar çıkartabiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geliştirilen yeni tip silahın çağın ötesinde olduğunu belirtti.

Rusya’nın yeni nesil nükleer silahlarının dünya üzerinde neredeyse her noktayı vurabileceğini söyleyen Putin, ABD menşeli herhangi bir füze kalkanının da buna engel olamayacağını öne sürdü.

Avangard sisteminin mevcut olan ve geliştirilecek tüm füze savunma sistemlerini delip geçebilecek düzeyde olduğunu savunan Putin, “Bugün yeni ve yakın tarihimizde eşi benzeri olmayan bir duruma sahibiz. Diğer ülkeler bizi yakalamaya çalışıyor. Tek bir ülke bile, kıtasal menzile sahip sesten hızlı silahlar bir yana dursun, sesten hızlı silahlara dahi sahip değil” diye konuştu.

Özellikleri

Sesten hızlı süzülüş araçları, kumanda yüzeyleri sayesinde füzelerin önceden tahmin edilemeyen bir rota izleyebildiği ve sert manevralar yapabildiği kaydediliyor.

Füzenin yörüngesinin normale göre daha alçak ve yassı bir yay çizebildiği belirtiliyor.

Tüm bu özellikleri nedeniyle söz konusu silahlar, radarlar tarafından daha zor tespit edilebiliyor ve füze savunma sistemlerine de tepki vermek için daha az süre bırakıyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2019, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER