Putin: 'Rusya ve Türkiye, ekonomik işbirliği yapabilir'

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan'la Moskova'da görüştü. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rus tarafı, Türk meslektaşlarına Suriye'nin kuzeybatısındaki durumun normalleşmesiyle ilgili teklifler sundu" denildi. Akar ve Fidan'la görüşen Putin 'derin ekonomik işbirliği yapabileceği' mesajını verdi.

Putin: 'Rusya ve Türkiye, ekonomik işbirliği yapabilir'
Rusya ile Türkiye arasında bugün Moskova’da yapılan Suriye görüşmelerinde masada İdlib vardı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’un ardından, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan biraraya geldi.


‘NORMALLEŞME İLE İLGİLİ TEKLİFLER’

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “Şoygu, Akar ve Fidan, geçen hafta Moskova’da başlattıkları kapsamlı diyaloğu devam ettirdi. Rus tarafı, Türk meslektaşlarına Suriye’nin kuzeybatısındaki durumun normalleşmesiyle ilgili teklifler sundu” denildi.

Görüşmede, Suriye’deki durumun, bölgesel güvenliğin ve askeri-teknik işbirliğinin geliştirilmesinin istişare ettiği belirtildi. Bakanlık, tarafların bölgesel güvenlikle ilgili güncel konuları ve askeri-teknik işbirliğinin geliştirilmesi konusunu masaya yatırdığını da kaydetti. Şoygu ve Akar, 17 Ağustos’ta Moskova’da Fidan’ın da katıldığı bir görüşme gerçekleştirmişti. Çavuşoğlu ile Lavrov’un görüşmesinde de İdlib konusu ele alınmış, Çavuşoğlu İdlib’de askeri çözümün ‘felaket olacağı’ yorumunu yapmıştı.

PUTİN: İLİŞKİLER ÖZERKLİK KAZANDI

Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşmesinin ardından, Putin’le bir araya geldi.

Türkiye-Rusya ilişkilerinin kapsamlı bir özellik kazandığını söyleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova ve Ankara’nın Suriye krizini çözmek için derin ekonomik işbirliği yapabileceğini söyledi. (Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2018, 00:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER