Rusya'dan Ukrayna'ya tehdit: Kiev'i vururuz

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Ukrayna'nın Rusya'da sabotaj ve bombalama girişimlerini sürdürmesi halimde tüm "karar alma merkezleri"ni hedef alacaklarını söyledi.

Rusya'dan Ukrayna'ya tehdit: Kiev'i vururuz

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral İgor Konaşenkov, Ukrayna ordusunun Rusya'daki tesislere yönelik sabotaj ve bombardıman girişimlerinde bulunduğunu, bu girişimlerin devam etmesi halinde Rusya’nın başkent Kiev dahil olmak üzere Ukrayna’daki karar alma merkezlerini vuracağını belirtti.

Sputnik'in haberine göre, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri harekatıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Konaşenkov, Ukrayna ordusunun Rusya’daki tesislere sabotaj ve bombardıman girişimlerinde bulunduğunu söyledi.

Konaşenkov, “Bu tür olayların devam etmesi halinde Rus Silahlı Kuvvetleri, Kiev de dahil olmak üzere şimdiye kadar uzak durduğu karar alma merkezlerini vuracak” diye konuştu.

Mariupol Limanı'nın kontrolünün Azov Taburu'ndan alındığını ifade eden Konaşenkov, “Kentte bulunan Ukrayna askeri birliklerinden ve Azov’dan geri kalanlar bloke edildi ve kuşatmadan kaçma fırsatından yoksun bırakıldı” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar hedef aldıkları araçlarla ilgili bilgi veren Tümgeneral Konaşenkov, “Özel askeri operasyonun başından bu yana Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait toplam 130 uçak, 103 helikopter, 244 uçaksavar füze sistemi, 447 insansız hava aracı (İHA), 2 bin 173 tank ve diğer zırhlı muharebe araçları, 243 çok namlulu roketatar sistemi, 937 sahra ve havan topu ile 2 bin 82 adet özel askeri araç imha edildi” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER