Savcı Bharara, mahkemeye yeni belgeler sunacak

ABD’de tutuklu bulunan Rıza Sarraf’ın kefaletle serbest bırakılmasına karşı çıkan Başsavcı Bhrara, mahkemeye yeni bir dilekçe başvurusunda bulundu.

Savcı Bharara, mahkemeye yeni belgeler sunacak

ABD’de, İran’a yönelik yaptırımları ihlal ederek ABD’yi dolandırmak, bankacılık sahtekârlığı ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılanan İran asıllı iş insanı Rıza Sarraf’ın kefaletle serbest bırakılmasına karşı çıkan New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bhrara, mahkemeye yeni bir dilekçe başvurusunda bulundu.

Sarraf’ın avukatı Benjamin Brafman’ın, salı günü mahkemeye verdiği dilekçede, 10 milyon doları nakit, 40 milyon doları da tahvil olmak üzere 50 milyon dolarlık kefalet karşılığında serbest bırakılması teklif eden dilekçenin ardından, Başsavcı Bharara yeni bir girişimde bulunarak, bugün yerel saat ile 14:00’a kadar mahkemeye ek belge sunma talebinde bulunduğunu duyurdu.

Brafman, dün mahkemeye verdiği dilekçede müvekkili Sarraf’ın kefaletle serbest bırakılması gerektiğini savunmuştu.

Sarraf hakkında, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran’a uygulanan ABD yaptırımlarını delme iddianamesini hazırlayan Bhrara’nın bugün mahkemeye sunacağı dilekçenin, davaya bakan Richard Berman tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

Başsavcı Bharara, Sarraf için 75 yıl hapis cezası istiyor ve kefalet karşılığında serbest bırakılmasına karşı çıkıyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER