Sotloff'un aile sözcüsü Bağdadi'ye meydan okudu

IŞİD tarafından kafası kesilerek infaz edilen ABD'li gazeteci Steven Sotloff'un aile sözcüsü, oğullarının öldürülmesi hakkında açıklama yaptı. Sözcü, IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'ye "Kuran'ı tartışmak için" meydan okudu.

Sotloff'un aile sözcüsü Bağdadi'ye meydan okudu
Geçen yıl Türkiye ’den Suriye ’ye geçtikten sonra kaçırılan ve IŞİD tarafından 2 gün önce kafası kesilerek infaz edilen ABD ’li gazeteci Steven Sotloff’un aile sözcüsü konuyla ilgili açıklama yaptı. Sotloff’un “nazik bir ruhu” olduğunu söyleyen sözcü, örgüt lideri Ebu Bekir el-Bağdadi’ye de meydan okudu. 

Reuters'ın haberine göre, Sotloff’un arkadaşı ve ailenin sözcüsü Barak Barfi, konuşmasına İngilizce başladı ve gazetecinin Amerikan futbolunu sevdiğini, abur cuburdan hoşlandığını ve South Park’ı izlemekten keyif aldığını anlattı. Açıklamada Sotloff’un “iki dünya arasında parçalandığı, ancak Arap dünyasının onu çektiği” ifade edildi. 

Ailenin Miami’deki evinin önünde konuşan Barfi, “O bir savaş bağımlısı değildi. Kendini ifade etme imkanı olmayanların sesi olmak istiyordu” dedi. Sözlerini Arapça konuşarak sonlandıran Barfi, IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi’ye de seslendi. Sözcü, “Yazık sana. Ramazan’ın bağışlama ayı olduğunu söylemiştin. Senin merhametin nerede?” dedi ve “Tanrı saldırganları sevmez. Seninle barış dolu vaazları tartışmaya hazırım. Elimde kılıç yok ve cevabın için hazırım” sözleriyle Bağdadi’ye meydan okudu.
Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER