Trump, kritik isimleri görevden aldı

ABD Başkanı Donald Trump, hakkında yürütülen azil soruşturmasında suçlamalardan 'aklanmasıyla', kendisine karşı ifade veren isimleri Beyaz Saray'dan uzaklaştırdı. ABD'nin Avrupa Birliği Büyükelçisi Gordon Sondland ve Ulusal Güvenlik Konseyi mensubu Yarbay Alexander Vindman görevden alındı.

Trump, kritik isimleri görevden aldı
ABD Başkanı Donald Trump hakkında başlatılan ve Trump’ın ‘aklanmasıyla’ sonuçlanan azil soruşturmasında, kritik isimlerden ABD’nin Avrupa Birliği Büyükelçisi Gordon Sondland ve Ulusal Güvenlik Konseyi mensubu Yarbay Alexander Vindman görevden alındı. Trump, Senato Genel Kurulunda yapılan oylamada ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘işleyişi engelleme’ suçlamalarından aklanmıştı.

Gordon Sondland, görevden alındığını duyurduğu konuşmasında Trump’a ve ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’ya teşekkür ederken şu ifadeleri kullandı: “Başkan Trump’a bana hizmet etme şansı verdiği için ve Pompeo’ya bana verdiği destek için minnettarım. Başarılarımızla gurur duyuyorum.”

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nda yürütülen soruşturmanın kamuya açık oturumlarında Sondland, ‘Trump’ın talimatlarını yerine getirdiğini’ söylemiş, Ukrayna konusunda Trump’ın avukatı Rudy Giuliani’yle birlikte çalıştığını ifade etmişti. Vindman ise, ‘Trump’ın Ukrayna’dan siyasi bir rakibi hakkında soruşturma istemesinin uygunsuz olduğu’ yönünde ifade vermişti. Vindman, ifadesinde ‘Biden ve oğlunu ve olsuzluğa karıştığına dair iddiaları destekleyecek herhangi bir kanıttan haberdar olmadığını’ da söylemişti.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2020, 20:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER