Trump'tan yeni gaf: Savunma Bakanı Esper'e 'Esperanto' dedi

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'yle perşembe günü yapılan anlaşma hakkında "Ateşkes çok iyi gidiyor" açıklaması yaptı. Trump'ın, Savunma Bakanı Mark Esper'in adını 'Mark Esperanto' olarak yazması alay konusu oldu.

Trump'tan yeni gaf: Savunma Bakanı Esper'e 'Esperanto' dedi
ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile ülkesi arasında Suriye’nin kuzeydoğusu için varılan anlaşma hakkında “Ateşkes çok iyi gidiyor” açıklaması yaptı. Trump’ın, kendi Savunma Bakanı Mark Esper’in sözlerini alıntıladığı tweet’inde bakanın adını yanlış yazması dikkat çekti.


ABD Başkanı şu ifadeleri kullandı: “Savunma Bakanı Mark Esperanto’nun da dediği gibi, “Ateşkes çok güzel tutuyor. Çabucak biten bazı ufak tefek çatışmalar oldu. Kürtler yeni bölgelere yerleştiriliyor.” Çatışma veya ateşkes bölgelerinde ABD askerleri yok. Petrolü güvenceye aldık. Askerleri eve getiriyoruz!”

ABD Başkanı’nın kendi savunma bakanının adını yanlış yazması dalga konusu da oldu. Bazı kullanıcılar “* Esper” diye düzeltme geçerken, bazıları da “Bu tweetleri bir başkası düzeltmemeli mi?” diye sordu. Bir kullanıcı da, “Esperanto, en sevdiğim Eagles şarkısının adı” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2019, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER