'Türkiye ile İsrail, ilişkilerin normalleşmesi konusunda anlaştı'

Reuters haber ajansının İsrailli üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Türkiye ve İsrail arasında iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için mutabakata varıldı.

'Türkiye ile İsrail, ilişkilerin normalleşmesi konusunda anlaştı'

Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin ‘normalleştirilmesi’ adına Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun özel temsilcisi Joseph Ciechanover, Roma’da bir araya geldi.

Reuters’a konuşan İsrailli bir yetkili, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için anlaşmaya varıldığını söyledi.

Ancak Türkiye tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Türkiye’nin Mavi Marmara baskını sonrası kopan ilişkilerin normalleşmesi için 3 şartı vardı: Özür, tazminat ve Gazze’ye yönelik ambargonun kaldırılması.

Bunlardan ilk iki şart, yerine getirildi. Ambargo konusunda da anlaşma sağlandığı, gıda, ilaç, inşaat malzemesinin Türkiye üzerinden Gazze’ye ulaştırılması yönünde bir çözümde uzlaşma sağlandığı, bildiriliyor.

İsrail ise Türkiye’den Hamas üyelerinin ofislerinin kapatılması ve faaliyetlerinin sınırlandırılması konusunda adım bekliyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2016, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER