Almanya Savunma Bakanı İncirlik'i ziyaret edecek

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, İncirlik’teki Alman askerlerini ziyaret etmek isteyen Alman parlamenter heyetine izin verilmemesi üzerine harekete geçti. Leyen, Ankara’nın tutumunu eleştirerek “Böyle bir şeyi daha önce hiç yaşamadığını” ifade etti.

Almanya Savunma Bakanı İncirlik'i ziyaret edecek

Almanya Savunma Bakanı İncirlik’i ziyaret edecek.

Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Braukzipe’nin, İncirlik ziyaretine Ankara’nın izin vermemesi üzerine Savunma Bakanı Ursula von der Leyen Türkiye’ye gelme kararı aldı.

Bild Am Zontag gazetesine açıklama yapan Almanya Savunma Bakanı Leyen, Ankara’nın tutumunu eleştirerek “Böyle bir şeyi daha önce hiç yaşamadığını” ifade etti.

Alman Bakan, operasyon bölgesindeki Alman askerlerini ziyaret etmek istemelerinin “doğal” olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu yüzden ben önümüzdeki günlerde İncirlik’e gideceğim. Oradaki askerlerle durumlarını konuşacağım. Ziyaret sırasında Türkiye’ye, Alman ordusunun bir parlamento ordusu olduğunun ne anlama geldiğini de anlatacağım. Aynı parlamenterler Türkiye’yi Suriye’den atılacak füzelerden korumak için Alman Ordusu’nun patriot füze savunma sisteminin Türkiye’ye gönderilmesi için el kaldırdı.”

Almanya Savunma Bakanı Leyen Ocak ayında İncirlik’teki Alman askerlerini ziyaret etmişti.

Ankara’nın, Almanya Federal Meclisi’nin Ermeni Soykırımı’nı tanıyan kararının bu tutumuna gerekçe gösterdiği öne sürülüyor.

İncirlik’te bulunan Alman Ordusu’nun tornado tipi savaş jetleri, IŞİD’e karşı istihbarat toplama amacıyla görev yapıyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2016, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER