Ukrayna birliklerine İngiltere ve Polonya'da askeri araç eğitimi verildi

Batı ülkelerinin Ukrayna birliklerine verdiği askeri araç eğitimleri gündemde. İngiltere'de Ukrayna birliklerine topçu ve zırhlı araç, Polonya'da ise uçaksavar silah eğitimi verildiği ortaya çıktı.

Ukrayna birliklerine İngiltere ve Polonya'da askeri araç eğitimi verildi

ABD'nin Ukrayna askerlerine silahlı insansız hava aracı eğitimi verdiğinin ortaya çıkmasının ardından bu kez İngiltere'nin Ukraynalılara zırhlı araç eğitimi vermesi tartışılıyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın dün Hindistan'a yaptığı ziyarette, benzer bir askeri araç eğitiminin Polonya'da da verildiğini açıklamasının ardından başbakanlık sözcüsü konuya ilişkin konuştu. Johnson, "Polonya'da halihazırda Ukraynalılara uçaksavar savunması kullanımı ve aslında İngiltere'de zırhlı araçların kullanımı konusunda eğittiğimizi söyleyebilirim" demişti.

Reuters ve The Guardian'ın aktardığına göre, İngiltere Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının başladığı 24 Şubat'tan bu yana ilk kez Ukrayna askerlerine askeri araç eğitimi verdi. Johnson'ın sözcüsü, bu ay zırhlı devriye araçlarıyla ilgili Ukrayna askerlerine eğitim verildiğini doğrularken söz konusu eğitimlerin Ukrayna'ya yapılan askeri yardımlar kapsamında olduğunu ifade etti.

HÜKÜMET YETKİLİLERİ ASKERİ KAMPI ZİYARET ETTİ

"Ukraynalıların mevcut askeri yardımlardan en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak için bu eğitimlerin mantıklı olduğunu" belirten başbakanlık sözcüsü, "Gerginlik olarak algılanabilecek şeylerin farkındayız ancak gerginliği artıran Putin rejiminin eylemleri" ifadelerini kullandı.

Ukrayna hükümeti yetkililerinin geçen ay İngiltere'nin Salisbury Ovası'ndaki askeri kampı ziyaret ettiği ve burada askeri teçhizatlarla ilgili brifing verildiği de aktarılan haberde, İngiltere'nin 2014 Kırım'ın ilhakından bu yana Ukraynalı askerlere eğitim verdiği de hatırlatıldı. 

PENTAGON DA ASKERİ ARAÇ EĞİTİMİ VERMİŞTİ

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) Ukraynalı askerlere askeri araç eğitimi verdiği ay başında kamuoyuna yansımıştı. New York Times 7 Nisan'da yayınladığı haberde, ABD'nin güneyindeki bir tesiste Pentagon yetkililerinin Ukrayna ordusuna gönderilecek "kamikaze" silahlı insansız hava araçları için Ukraynalı askerlere eğitim verdiğini aktarmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER