Zelenskiy: Ukrayna'ya aday ülke statüsü verilmesini 30 yıl bekledik

Ukrayna lideri Zelenskiy, AB'nin Ukrayna'ya aday ülke statüsü verilmesini kararına ilişkin "Bu bir zaferdir. 120 gün, 30 yıl bekledik" dedi.

Zelenskiy: Ukrayna'ya aday ülke statüsü verilmesini 30 yıl bekledik

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderlerinin, Ukrayna'ya "aday ülke" statüsü vermesini bir "zafer" olarak değerlendirdi.

Zelenskiy, Ukrayna'ya "aday ülke" statüsü verilmesi kararına ilişkin Instagram hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, "Bu bir zaferdir. 120 gün, 30 yıl bekledik" ifadelerini kullandı.

'UKRAYNA'NIN GELECEĞİ AB'DE'

Ülkesinin geleceğinin AB'de olduğunu söyleyen Zelenskiy, "Bu, Ukrayna ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerde benzersiz ve tarihi bir andır. Ukrayna'nın geleceği AB'de" dedi. Ülkesinin Rusya'ya karşı savaştığını hatırlatan Zelenskiy, "Kesinlikle kazanacağız" diye konuştu.

Öte yandan AB liderlerinin Brüksel'deki zirve toplantısına video konferans yoluyla hitap eden Zelenskiy, Ukrayna'yı destekleyen tüm liderlere teşekkür etti.

Zelenskiy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada da AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e teşekkür ederek, söz konusu kararı "eşsiz ve tarihi an" olarak nitelendirdi.

AB ülkelerinin liderleri dün Ukrayna ve Moldova'ya "aday ülke" statüsü verilmesini kararlaştırmıştı. Karar, AB liderlerinin Brüksel'deki zirve toplantısı devam ederken açıklanmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER