Eski Milli Eğitim Müdürü ihaleye fesat karıştırmaktan tutuklandı

Mardin'de Mili Eğitim Müdürü olarak görev yaparken ihaleye fesat karıştırma suçlaması ile hakkında soruşturma açılan Mardin eski İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve beş kişi tutuklandı.

Eski Milli Eğitim Müdürü ihaleye fesat karıştırmaktan tutuklandı

Mardin eski İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, ihaleye fesat karıştırmaktan tutuklandı. Sarı hakkında Mardin'de görev yaptığı dönemde ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ve resmi evraklarda usulsüzlük iddialarıyla ilgili soruşturma açılmış, Çorum'daki görevinden de alınmıştı.

ÇORUM MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNDEN ALINMIŞTI

Mardin’de 2018 yılında yapılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası ihalesi ile ilgili olarak Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada beş kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken hakim karşısına çıkan Yakup Sarı ile birlikte eski Mardin il milli eğitim müdür yardımcıları, milli eğitim müdürlüğü çalışanları da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yakup Sarı, Mardin İl Milli Eğitim görevini yürütürken Mardin Büyükşehir Belediye Kayyumu Mustafa Yaman döneminde Genel Sekreter Yardımcısı ve İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevine getirildi. Bu görevi yürütürken Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanıp yaklaşık bir yıl sonra bu görevinden alınmıştı. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER